Zoeken
 


Britse politie arresteert onschuldige jongeren om hun DNA af te nemen

Laatste wijziging: vrijdag 12 juni 2009 om 23:20, 1974 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 12 juni 2009


Britse agenten richten zich op kinderen vanaf 10 jaar, met als doel hun DNA-profielen in de nationale database op te laan en hun kansen te vergroten in het oplossen van misdrijven.

Honderden tieners hebben hun DNA door de politie af laten nemen voor het geval zij later in het leven misdrijven begaan, dat heeft een Britse ambtenaar verklaard.

De zogenaamde praktijk wordt ook omschreven als deel van een “lange termijn strategie voor misdaad preventie“ om jongeren te ontmoedigen in de toekomst strafbare feiten te begaan.

Brugerrecht activisten hebben de tactiek als “afschuwelijk“ veroordeeld en gezegd dat het verachting voor de vrijheid van kinderen aantoont.

Een metropolitaanse politieagent claimt dat cijfers hebben aangetoond dat er vorig jaar 386 minderjarigen hun DNA door de politie hebben laten afnemen. Deze profielen zijn toen opgeslagen in Camden (Noord Londen).

De agent gaf toe dat ze jonge mensen als doel gekregen hebben die nog nooit zijn gearresteerd. Hij gaf aan dat zij ze niet opwachten bij scholen, maar "handelen op inlichtingen".

"Er is ons vaak verteld dat we maar één kans hebben om een DNA monster te nemen, en als we die kans missen kan het betekenen dat er in de toekomst een verkrachting of moord onopgelost blijft." aldus de agent.

DNA-profielen van gearresteerde volwassenen en kinderen die niet zijn veroordeeld wegens terrorisme of ernstige seksuele of gewelddadige misdrijven zullen 12 jaar worden bewaard. De profielen van kinderen helemaal geen andere misdrijven hebben gepleegd zullen na zes jaar worden gewist, of als ze 18 worden (ligt er aan wat eerder komt).

Er zijn naar schatting 5.3 miljoen profielen in de Britse DNA database. Dat is ongeveer één op de 10 burgers. De Britse DNA database is de grootste in de wereld en bevat profielen van zo'n 850.000 mensen die nog nooit voor een misdrijf veroordeelt zijn.

Originele Bronnen: Global Research, Daily Telegraph 2009-06-04



Bron: wacholland

Voeg toe aan: