Zoeken
 


Helder Zien

Laatste wijziging: maandag 8 juni 2009 om 13:38, 2102 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 juni 2009

Helder zien? Hoe helder zie jij het? Vertroebeling vermindert je zicht. Daar ligt de grondslag van alle heldere waarnemingen. Helder zien heeft vele vormen, maar vaak zijn al die vormen een aaneenschakeling op zich die leidt tot dat wat in de volksmond helderziendheid wordt genoemd. Logica, observatie, invoelen en het begrip aangaande oorzaak en gevolg, een gezonde intuïtie en een forse dosis mensenkennis liggen ten grondslag van het heldere zien.

Daarnaast bestaat er natuurlijk een bepaalde gave aangaande het ontvangen van ingevingen. Laten we het eens hebben over ingevingen krijgen via je derde oog en je derde oor. Te beginnen bij de laatste. Leuke uitspraak het derde oor, tja waarom zou je wel een derde oog hebben maar geen derde oor. Het derde oor zit vanuit de mens zelf gezien rechts achter op de schedel, de pariëtale rechter hersenkwab. Daar voel je als het ware boodschappen binnenkomen. Voor de ontvanger fysiek waarneembaar/voelbaar zelfs. Soms is het een duidelijke stem, in herkenbare taal, in je eigen taal of een andere taal, maar evengoed kan je dus complete muziek partituren te horen krijgen bijvoorbeeld. Hoe dan ook op het moment van ervaren weet je dat je iets krijgt aangereikt vanuit een bron buiten jezelf. Soms hele duidelijke boodschappen en soms slechts aanreikingen waar je zelf de boodschap uit op mag maken. Communicatie in optima forma.

Het zien via je derde oog. Inzichten aangereikt krijgen in beeldvorm. Even zo goed fysiek waarneembaar/voelbaar. Soms recht voor je voorhoofd, soms centraal boven je hoofd, zoals een mens stereo geluiden ontvangt, maar dan in beeldvorm. Sommige helderzienden zien symbolen, energie verplaatsingen en kleuren. Maar anderen zien filmpjes, een dia reeks of een stilstaand beeld alsof er een foto wordt gemaakt. De meest bekende maar minst voorkomende is het zien van zielswezens die boodschappen doorgeven voor een achter gebleven familielid of andere dierbaren.

Vaak zijn het de spirituele gidsen van de boodschappers die de waarnemingen in werking zetten. Hoe dan ook is het altijd een samenwerking van het zelf via het hogere zelf met de spirituele wereld. Een gave krijg je niet voor niets en het is dan ook het beste met je gave dienstbaar te zijn voor anderen. Dit kan zich uiten in persoonlijke consulten, maar ook indirect door te schrijven of muziek te maken. Te schilderen of beeldhouwen. Het heeft vele uitingsvormen.

De optimale vorm van helder zien is een soort trechter zien verschijnen waarbij je een helderheid waarneemt die voor normale ogen niet zichtbaar is. Met een helderheid aan kleuren en vormen die buiten al het aardse valt. Een blik in de hemel werpen als het ware.  Wat je dan waarneemt is met geen pen te beschrijven en in geen woorden te omvatten. Waarschijnlijk is dat ook precies de bedoeling er van. Sommige zaken liggen binnen persoonlijk bereik en dient enkel daarvoor.  Een gezegend moment tussen jou en het Licht.

Helder zien is echter voor iedereen weg gelegd door het alleen maar luisteren naar de eigen intuïtie. Alle informatie die een mens nodig heeft, zit in zichzelf. Als je wezenlijk contact maakt met je zelf zullen je alle antwoorden op je vragen gegeven worden. Waarom een ander mens consulteren als alles wat je nodig hebt in jezelf zit? De kunst van het heldere waarnemen is de boodschap waarnemen en overbrengen zonder het te kleuren, te beredeneren. Boodschappen worden namelijk nooit in wartaal overgebracht, het kan rechtstreeks worden doorgegeven in de vorm waarin je het krijgt. Of het plaatje/filmpje dat je te zien krijgt. Wanneer de boodschapper zaken gaat interpreteren, vertroebelt het de boodschap en vermindert het zicht … het inzicht.Bron: cormael

Voeg toe aan: