Zoeken
 


Morgellons een kruipende huidziekte

Laatste wijziging: dinsdag 2 december 2008 om 19:57, 8054 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 december 2008
 
 
De arts Greg Smith voelt het overal, het jeukt en het bijt en de ogen worden niet overgeslagen. Zijn vrouw, een verpleegster, voelt het ook. Het begon bij haar voeten en kroop langzaam en "bijtend" omhoog. Dit is echter niet alles, bij deze patiënten "groeien" er ook vreemde vezels uit hun lichaam en de medische wetenschap staat voor een raadsel.

Greg en zijn vrouw zijn niet de enige met Morgellons. Een aandoening die "unidentifed dermatosis syndrome" wordt genoemd. 35 personen in Georgia hebben melding gemaakt van dezelfde symptomen. Gary Lott hoort daar bij en vertelt dat de aandoening een verschrikking is. Het is zo erg dat hij binnen vier maanden serieus overwoog om zelfmoord te plegen. In augustus 2006 waren er al meer dan 3000 geregistreerde gevallen van morgellons in de VS alleen. Het Morgellons European Information Center houdt de Europese landen in de gaten.

Morgellons is geen erkende medische term en veel artsen weten niets of weinig af van deze aandoening. De medici zijn er zelfs nog niet over uit of het hier om een lichamelijke of ingebeelde ziekte gaat. De Amerikaanse gezondheidsorganisatie "Centers for Disease Control and Prevention" in Atlanta onderzoeken of de ziekte echt bestaat en of er een oorzaak is vast te stellen. Haast is hierbij geboden aangezien veel patiënten denken dat het besmettelijk is. Een verschrikkelijke gedachte die niet geheel ongegrond is.

Symptomen:
Patiënten bespeuren eerst een vreemd gevoel alsof insecten vlak onder de huid krioelen en bijten. Vervolgens ontstaan er onverklaarbare wonden en zweren die niet helen, chronische vermoeidheid en komen er gekleurde vezels of zwarte korreltjes uit of door de huid. De ziekte heeft een grote impact op het leven van de patiënten en vele kunnen niet meer normaal functioneren.

De National Pediculosis Association in Boston heeft een microscopische entiteit ontdekt (Collembolan) in het lichaam van veel Morgellons patiënten. Verder onderzoek is echter geweigerd.

Parasiet:
Morgellons schijnt iets te maken te hebben met een parasiet die oorspronkelijk als genetische gemanipuleerde worm is ontwikkeld voor de katoenteelt. Deze parasiet is in staat bepaalde insecten te doden maar is blijkbaar ook niet vies van een stukje mens. De parasiet schijnt via onbehandeld katoen bij de mens terecht zijn gekomen en mutaties worden hierbij niet uitgesloten. Doordat de worm genetisch is gemanipuleerd zou het best nog wel eens een geduchte vijand kunnen worden waar niemand veilig voor is.

"The nematode I believe is an enteropathogenic biocontrol species which has been genetically modified to be of very small size which would explain why the infection is so great and hard to get rid of. The Steinernema riobravis is one genetically modified species used today in the USA for cotton. Many species are used already all over the world to parasitize and kill off other "pest" insects. Unfortunately, there is no guarantee that these nematodes would stop at insects, when warm-blooded hosts may be readily available.

(There are absolutely NO controls by our government regulating either the testing, distribution or application of these creatures!)"

Of dit een feit is of gewoon fictie mag je natuurlijk zelf uitmaken. Dat het wel mogelijk zou zijn bewijst het bestaan van Dracunculiasis. Dit is een parasitaire aandoening die wordt veroorzaakt door de Geuineaworm welke voorkomt in Afrika, India en delen van het Midden-Oosten. Door het drinken van besmet water komen eieren en larfjes in het lichaam terecht. Deze kunnen uitgroeien tot 60 centimeter lange wormpjes. Wanneer de patient in de buurt van water komt kruipen deze wormpjes door de huid heen naar buiten (zeer pijnlijk). Zij hebben namelijk water nodig om levenscyclus in stand te houden.

Geschiedenis:
De naam Morgellons is afkomstig van Mary Leitao uit Pennsylvania die in 2001 een website over de ziekte begonnen.
De enige connectie met het verleden is een medisch document waarin een ziekte wordt beschreven met vergelijkbare symptomen. Het document stamt uit 1935 en beschrijft gevallen uit 1600.

Bron: Loraco (link uit de lucht)

Zie ook:

Voeg toe aan: