Zoeken
 


Stichting Stralingsarm Nederland steunt bezwaar UMTS-Winsum

Laatste wijziging: maandag 18 mei 2009 om 15:03, 6958 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 18 mei 2009

Zojuist heeft de Gemeente Winsum een bezwaarschrift mogen ontvangen van Stichting Stralingsarm Nederland.
Hoewel desbetreffende bezwaar zeer waarschijnlijk als niet ontvankelijk verklaard zal worden, zal het wel bijdragen aan een kennisverrijking bij Raad en College van de Gemeente Winsum.

Hieronder een kopie van mail en bezwaarschrift:

----------

Beste mensen,

Ter leringh ende vermaeck in de bijlage het bezwaarschrift, zoals de stichting Stralingsarm Nederland dat zojuist aan de gemeenteraadsleden en de wethouders van gemeente Winsum verzonden heeft (met een kopie naar de lokale en regionale pers).

Juridisch gezien zal ons bezwaarschrift geen zeggingskracht hebben, omdat alleen mensen die ook een Zienswijze ingediend hebben, een Bezwaarschrift mogen indienen. De gemeente zal ons bezwaarschrift dan ook niet-ontvankelijk verklaren. Helaas zijn wij daarvoor te laat ingeschakeld.
Daarmee is het echter niet nutteloos geweest om het toch in te dienen, want de gemeente zal de inhoud zeker ter harte nemen.

Plus dat ook een niet-ontvankelijk bezwaarschrift wèl ingebracht kan worden in een eventuele procedure voor de Rechtbank.

Daarmee komen we meteen tot mijn kernvraag: nu de voorlopige bouwvergunning verstrekt is, mag KPN (op eigen risico) beginnen met het bouwen van de zendmast. De bezwaarschriftprocedure wint veel aan kracht, als (een van) jullie bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Groningen een bouwstop aanvragen. Zo’n aanvraag voor een bouwstop (= KPN moet wachten met de start van de bouw tot de bezwaarschriftprocedure afgerond is) kost € 143,- aan griffierechten. Stralingsarm Nederland zou kunnen assisteren bij het opstellen van dit verzoekschrift.
Aangezien de bouwvergunning inmiddels al 5 weken oud is, is enige haast op zijn plaats.

Met een kopie aan KPN en de gemeente Winsum is het heel goed mogelijk, dat KPN haar goede wil zal willen tonen aan de gemeente en al op vrijwillige basis de bouw uitstelt. In dat geval worden evt. betaalde griffierechten geretourneerd.

Ik wacht een reactie van jullie met belangstelling af,

Met vriendelijke groet,

Luuk van Dinter,
Juridisch adviseur van de stichting.
www.stralingsarm-nederland.org

(het onderstaande plaatje kun je opslaan d.m.v. de rechtermuisknop 'opslaan als', als je dat plaatje vervolgens bekijkt is de brief goed leesbaar)

Bezwaarschrift Stichting SANVoeg toe aan: