Zoeken
 


Vingerafdruk in paspoort Europees

Laatste wijziging: maandag 18 mei 2009 om 11:58, 2950 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 18 mei 2009

Europarlementariër Kathelijne Buitenweg van GroenLinks, schijnt nieuw licht op de rol van het kabinet inzake de invoering van de 'Europese' wet die vingerafdrukken in nieuwe reisdocumenten verplicht.

Vanaf 28 juni behoren alles nieuwe reisdocumenten te zijn voorzien van een chip die uw vingerafdrukken bevat. Op het symposium van het Humanistisch Verbond over Privacy stelde Buitenweg dat deze wet volgens Europese wetgeving alleen ter authenticatie dient. Dat betekent dat er geen opslag van uw gegevens in een database nodig is.

Buitenweg stelt echter dat het Nederlandse kabinet daaraan toevoegt dat u niet alleen uw duimafdruk, maar ook de andere vingers af moet geven. Én dat dit gebruikt gaat worden voor opsporingsdoeleinden en dus wordt opgeslagen in een database. Dit geldt voor mensen vanaf 6 jaar. Uw vijfjarige wordt dus voorlopig niet als een mogelijke terrorist gezien.


Bron: wacholland

Voeg toe aan: