Zoeken
 


Pakistaanse president: Taliban is gecreeërd door de CIA en de ISI

Laatste wijziging: woensdag 13 mei 2009 om 12:11, 2669 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 13 mei 2009


De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft gezegd dat Amerikaanse CIA en de Pakistaanse ISI samen de Taliban hebben gecreeërd.

"Ik denk dat het een deel is van jullie verleden en ons verleden, en de ISI en CIA creeërde ze samen" vertelde Zardari de Amerikaanse nieuwszender NBC op 7 mei 2009 in een interview.

Dit bericht bevestigt wederom de samenwerking tussen de inlichtingen diensten van de Amerikaanse en Pakistaanse regering met betrekking tot malafide praktijken.

In het interview beschuldigt Zardari de Verenigde Staten er ook van dat zij het militaire regime van Pervez Musharraf hebben gesteund, dat aan de kant van de Taliban stond.

Zardari gaf echter aan dat hij niet gelooft dat de Amerikaanse en Pakistaanse legers en inlichtingendiensten nog steeds sympathie hebben voor de Talliban.

Zie hier het fragment uit de documentaire Press for Truth die het samenwerkings verband tussen de CIA en de ISI belicht met betrekking tot de creatie van Al-Qaida en de aanslagen op 11 september 2001.Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: