Zoeken
 


Kan een gezonde levensstijl je leven veranderen op het genetisch niveau? “Ja” zeggen experts

Laatste wijziging: woensdag 13 mei 2009 om 11:58, 2251 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 13 mei 2009

Dr. Dean Ornish brengt nieuw onderzoek in, onder de aandacht gebracht op de recente TED conferentie in Monterey, dat laat zien hoe het aannemen van gezonde levensstijlgewoonten van invloed kan zijn op een persoon op genetisch niveau.

 Bekijk deze fascinerende video en verander je leven … leer hoe langer en gezonder te leven, hoe bosbessen en chocolade eten, thee drinken, de bloedstroom naar de hersenen en het aantal hersencellen zal vergroten, het groter laat worden en je genetische structuur wijzigt.

Als je gezonder leeft, beter eet, lichaamsbeweging neemt en meer liefde geeft, zullen je hersencellen daadwerkelijk toenemen. Nieuwe bevindingen tonen dat een gezondere levensstijl ziekte verwekkende genen kan uitschakelen en de goede aanzetten.

Ornish is voorzitter en oprichter van de non-profit Preventive Medicine Research Institute in Sausalito, Californië, als ook klinisch hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Californië, San Francisco. Hij is algemeen bekend voor zijn levensstijlgedreven aanpak van de bestrijding van coronaire hartziekte (CAD). Dr Ornish en collega’s toonde dat een levensstijlregime met meditatie, een vetarme vegetarische voeding, stoppen met roken en regelmatig bewegen niet alleen de progressie van CAD kan stoppen maar het eigenlijk kan omdraaien.

 Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: