Zoeken
 


Zevende chakra

Laatste wijziging: maandag 11 mei 2009 om 16:22, 2130 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 11 mei 2009

Zevende chakra: Het zevende chakra, het kruinchakra, bevindt zich boven op je hoofd, bij je kruin. De kleur van dit chakra is paars of wit en het staat voor onze hoogste spirituele inzichten, gelukzaligheid en dankbaarheid.

Het zevende chakra de zetel van heelheid. Hier openen we ons voor en realiseren we de Goddelijke vonk van bewustzijn. Van hieruit gaat een levenslijn naar alle bestaan en naar de waarheid van ons eigen bestaan. Negatieve houdingen, dat we het allemaal alleen moeten doen, de gedachte versterkt het ego en geeft het een vrijbrief voor exploitatie en manipulatie. Het lukt ons daarom niet om buiten ons eigen beperkte ik een hogere macht te erkennen. Deze houding koestert arrogantie, valse trots en een opgeblazen ego dat zich onoverwinnelijk vindt. Positieve houdingen, dankbare gevoelens voor het leven en nederigheid voor hetgeen we ontvangen en ervaren. Als we ons realiseren dat God ons lief heeft, ons beschermt en leidt, verankeren we ons bewustzijn in een andere realiteit. Spiritueel bewustzijn verdiept ons leven, het geeft betekenis en een hoger doel.

Het zevende chakra staat voor je Universele identiteit.

Kruin-Chakra edelsteen: bergkristal, amethist


Kleur: paars

Mantra: geen

Bloemblaadjes: 1000

Element: geen

Plaats: kruin

Functie: éénheid, wijsheid

Het kruin-chakra ligt boven op de kruin van het hoofd of wordt soms aangeduid op drie vingers er boven. Dit is het meest magische van alle chakra's. Als de energie hier stroomt, voelen we sensaties van totale vervulling en pure vreugde. Het maakt een heerlijke verbinding met alles en iedereen. We voelen ons dan onoverwinnelijk en in staat om alles te bereiken wat we willen. Maar sluit dit centrum en je bent verbannen tot een onbetekende fantasie wereld, altijd zoekend naar de schoonheid en het geluk dat buiten je bereik ligt, niet in staat om je spirituele authenticiteit te voelen of je werkelijk te verbinden met je zelf of je partner.

Belangrijkste levensgebieden:
Eenheid, transcendentie, overtuigingen, hogere macht, visioen.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Achtergehouden informatie, onderdrukte nieuwsgierigheid, afgedwongen religiositeit, blinde gehoorzaamheid, leugens.

Lichamelijke aandoeningen:
Migraine, hersentumoren, geheugenverlies, cognitieve wanen.

Kenmerken van een onderontwikkeld zevende chakra:
Spiritueel cynisme, leerproblemen, starre overtuigingen, apathie, exces in onderste chakra's.

Kenmerken van een overontwikkeld zevende chakra:
Overintellectualisatie, spirituele verslaving, verwarring, dissociatie van het lichaam.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: