Zoeken
 


derde chakra

Laatste wijziging: vrijdag 8 mei 2009 om 14:58, 1967 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 8 mei 2009

Derde chakra: Het derde chakra, de zonnevlecht of de Plexus Solaris, bevindt zich in de maagstreek, boven je navel. De kleur van dit chakra is geel en het staat voor eigenwaarde, vertrouwen, vrede, controle en innerlijke harmonie.

Het derde chakra fungeert als onze intelectuele mal of vorm. Als de achterkant van dit chakra helemaal open en gezond is zullen we niet deelnemen aan oorlog en geweld, want de basis van oorlogvoeren is vooroordeel en angst. Er is eenvoudigweg geen ruimte voor geweld als we handelen vanuit zelfvertrouwen en  authenticiteit. Het geeft ons kennis van het zichtbare en het onzichtbare en geeft ons, als we vertrouwen hebben in onze eigen mogelijkheden, de ideeën voor het vaststellen en bereiken van onze doelen. Of de dingen al dan niet goed gaan, het beïnvloedt ons waardegevoel niet. Er valt niet over te onderhandelen en het wordt evenmin bepaald door invloeden van buitenaf. Spirituele twijfels worden opgelost. Blokkades in dit centrum komen voort uit twijfel (een gebrek aan vertrouwen) in onze eigen hogere doelen en idealen.
 
Je derde chakra staat voor je Ego identiteit

Zonnevlecht-Chakra edelsteen: citrien, calciet

Kleur: geel

Mantra: RAM

Bloemblaadjes: 10

Element: vuur

Plaats: zonnevlecht

Functie: kracht, wil

Het gele centrum is het zonnevlecht-chakra, net onder het borstbeen. Dit is het centrum van zelfbewustzijn. Charisma, uitstraling, opgewektheid, zelfvertrouwen en het gevoel van mogelijkheden en kansen komen vanuit dit centrum. Als het geblokkeerd is voelen we ons nerveus, neerslachtig en onzeker.

Belangrijkste levensgebieden:
Energie, aktiviteiten, autonomie, individuatie, wil, eigenwaarde, macht.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Schaamtegevoelens, autoritaire handelwijzen, onzekere situaties, onderdrukking van de wil, lichamelijke mishandeling, emotionele manipulatie, niet bij de leeftijd passende verantwoordelijkheden.

Lichamelijke aandoeningen:
Eetstoornissen, spijsverteringsstoornissen (maag, alvleesklier, galblaas, lever), hypoglykemie, diabetes, spierkrampen, spierstoornissen, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk.

Kenmerken van een onderontwikkeld derde chakra:
Weinig energie, zwakke wil, gemakkelijk te manipuleren, weinig discipline en vermogen om dingen af te maken, weinig eigenwaarde, kil (emotioneel en/of lichamelijk), slechte spijsvertering, aangetrokken door opwekkende middelen, slachtoffermentaliteit, passief.

Kenmerken van een overontwikkeld derde chakra:
Bovenmatig agressief, overheersend, behoefte om gelijk te krijgen, machtshongerig, aangetrokken tot kalmerende middelen, woedeaanvallen, koppigheid, sterke ambities, prestatiegericht, arrogant, hyperaktief.Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: