Zoeken
 


Hackers stelen terabytes aan geheime JSF-data

Laatste wijziging: woensdag 22 april 2009 om 16:20, 3155 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 april 2009

Onbekenden hebben met succes ingebroken op de computersystemen van het Joint Strike Fighter-straaljagerproject. Daarbij hebben ze meerdere terabytes aan gegevens over het peperdure gevechtsvliegtuig buitgemaakt.

De kraak wordt tegenover The Wall Street Journal door bronnen binnen de Amerikaanse overheid bevestigd. Naast de kraak op de defensiecomputers van het Joint Strike Fighter-programma zijn er de afgelopen maanden ook aanvallen uitgevoerd op de verkeersbegeleidingssystemen van de luchtmacht, maar details hierover zijn niet openbaar gemaakt. De kraak op de systemen van het 300 miljard dollar kostende JSF-project is echter bijzonder pijnlijk te noemen, omdat het vermoeden bestaat dat de hackers bouwtekeningen en informatie over de elektronische systemen van de high tech-fighter hebben buitgemaakt. Met deze kennis zouden andere landen hun bewapening aan de mogelijkheden van de JSF, ook bekend als de F-35 Lightning II, kunnen aanpassen.

Lees meerBron: tweakers

Voeg toe aan: