Zoeken
 


Archeologen dicht bij ontdekking graf Cleopatra

Laatste wijziging: maandag 20 april 2009 om 21:39, 3524 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 20 april 2009

 

Archeologen hebben in Egypte een stuk van een masker gevonden dat van de legendarische Romeinse veldheer Marcus Antonius moet zijn geweest. Bij het masker lagen ook munten en andere kunstvoorwerpen. De archeologen denken binnenkort de tombe te ontdekken van Antonius en zijn vrouw, koningin Cleopatra.

Graf van koningin Cleopatra en haar geliefde Marcus Antonius bijna gevonden Graf van koningin Cleopatra en haar geliefde Marcus Antonius bijna gevonden

Als het team de tombe van Cleopatra vindt, zal dat de grootste ontdekking in Egypte zijn sinds de vondst van de graftombe van de jonge farao Toetanchamon in 1922. Cleopatra regeerde Egypte zo’n tweeduizend  jaar geleden, toen het land te kampen had met Romeinse veroveringsdrift.

Zomervakantie
De archeologen hebben nog maar enkele weken voordat de afgraving wordt gesloten. Het gebied waar de tempel rond 300 voor Christus werd gebouwd, is nabij een van de zomerverblijven van de Egyptische president Hosni Mubarak. Vanaf mei moet de afgraving ten westen van Alexandrië vanwege zijn zomervakantie een half jaar dicht.

Lees meerBron: elsevier

Voeg toe aan: