Zoeken
 


Wat hebben HPV-vaccinatie en E-cigaret gemeen?

Laatste wijziging: maandag 13 april 2009 om 00:45, 6559 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 13 april 2009

Allebei worden ze in de media weergegeven als producten die goed zijn voor de gezondheid van de mens en allebei NIET grondig (wetenschappelijk) getest zijn.
Een dezer producten wordt door de politiek in vele landen gepushed als zijnde een verlossend product en de ander niet. Van de ene is aangetoond in de praktijk dat het effectief is en van de ander is in de praktijk aangetoond dat het zelfs negatieve effecten heeft.

Nou zou het gezonde verstand zeggen dat het product waarvan aangetoond is dat het negatieve effecten met zich meebrengt , door de politiek de politiek in het verdomhoekje word gestopt (maar in ieder geval nader te onderzoeken) en het product dat in de praktijk aangetoond heeft effectief te zijn nader te onderzoeken en misschien zelfs te gedogen.

Helaas is de werkelijkheid precies andersom!

Zo zijn op Prikenbescherm.eu (ofwel een website van rivm.nl) 'de feiten en fabels' uiteen gezet.
Wat evenwel vrij snel in het oog springt is dat feiten als fabels af worden gedaan d.m.v. drogredenaties, alsook op dezelfde wijze fabels als feiten worden weergegeven. 

Op deze site is te zien dat de Amerikaanse politiek de E-cigaret uit de handel wil laten halen omdat deze niet uitvoerig wetenschappelijk is getest door de FDA (dezelfde FDA die zelf zegt dat het HPV-vaccin niet uitvoerig wetenschappelijk getest is en ook aan heeft gegeven dat uit tests niet is gebleken dat a.g.v. het desbetreffende virus baarmoederhalskanker ontstaat ... maar vervolgens wel gedoogt dat het HPV-vaccin als zodanig verkocht wordt - LET WEL, het spreken (of zwijgen?) van de FDA wordt als leidend gezien door de politiek en afhankelijk daarvan worden producten wereldwijd toegestaan of niet -).
En zoals op deze site wordt geopteerd, is het waarschijnlijk zo dat de politiek hier een steuntje in de rug van de commercie geeft opdat ze de tijd krijgen om zich op de wijzigende situatie aan te passen.

M.a.w. wij raden u aan niet zomaar het woord van politici en commerciële vaccinproducerende bedrijven (en daaraan gelieerde doctoren)  te geloven maar zelf op zoek te gaan naar de feiten (en fabels) en zelf een bewuste keuze te maken!Voeg toe aan: