Zoeken
 


Holle Aarde

Laatste wijziging: zaterdag 11 april 2009 om 21:06, 7428 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 11 april 2009


 

Een wijs man, Marshall B. Gardner, schreef in 1920 het boek A Journey to the Earth’s Interior. In dat boek beschrijft hij zijn visie over het principe dat de Aarde niet een vaste massa is maar bestaat uit begaanbare lagen. Dat tot daar aan toe, het summum echter in zijn theorie is dat het centrum van de Aarde geen kolkende lava is maar een Centrale Zon.

Als we zijn visie als uitgaanspunt nemen, komen we dus al snel tot de universele wet van gelijken trekken elkaar aan. Dat zou dan de baan van de Aarde rond de Zon kunnen verklaren wat dus niet enkel geldt voor onze planeet maar tevens voor alle planeten die een draaicirkel hebben rond een Zon. Hier tevens van uitgaande dat wij slechts een zonnestelsel zijn die gearmd staat aan de Melkweg die op diens beurt weer deel uitmaakt van het ons bekende universum. Maar het is niet het universum wat wij kennen dat ‘oneindig’ is. Wij bewonen een universum binnen de universa. Al deze universa ‘hangen’ in een grote ledigheid en die ledigheid mag gezien worden als in oneindigheid. Like eggs in a big void!

Meerderen filosofen hebben zich bezig gehouden met de theorie van de Holle Aarde. Ook dat deze bewoonbaar is maar tevens dat die ook bewoond wordt, Denk aan Tolkien’s mensen van midden Aarde bijvoorbeeld. Wat begon met de Hobbit in 1937 en In de Ban van de Ring I, II en III gepubliceerd in 1954/1955.

Hoeveel mythes en sages bestaan er niet waarvan de oorsprong niet te achterhalen is. Trollen, kabouters, elfen en dwergen. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er wel eens over geschreven. De grote vraag is waar ligt de oorsprong van deze verhalen? Nog nooit is er daadwerkelijk een actie ondernomen om het binnenste van onze Aarde te verkennen. Niemand weet hoe onze Aarde precies in elkaar zit.

De grondstoffen die wij gebruiken bevinden zich meestal in lagen in onze aardkorst, olie, gas en water is meestal te vinden in een groter of kleiner veld. Wetenschappers beweren op onderzoek gestaafd dat lava vanuit het binnenste van onze Aarde komt maar klopt dat wel? Bevindt lava zich niet net als vrijwel elke andere vloeibare stof ook in velden? Ook ondergrondse rivieren van lava behoren tot een mogelijkheid net als water dat ook op vele plaatsen onder de korst ondergrondse rivieren vult. Er wordt wel degelijk serieus onderzoek gedaan naar deze theorie en er gelden zelfs wetten die bepalen dat je niet zomaar zonder begeleiding het binnenste van de Aarde mag gaan verkennen. Zoeken wij al eeuwen in de verkeerde richting? Is onze Aarde moeder van nog een beschaving, eentje die leeft in haar binnenste?

David Pratt heeft er ook een studie aan gewijd en kwam tot een behoorlijk aantal conclusies. Ook niet mis te verstaan zijn de conclusies die voort zijn gekomen uit de Noord Pool Expeditie naar het Innerlijk van de Aarde. Hierbij worden onder andere ook de feiten gesteld dat er ‘vreemde’ nieuwe diersoorten uit de oceaan te voorschijn komen. Maar waar komen die vandaan? Uit een oceaan onder de aardkorst. En welke zijn die wezens waar Nicolas Roerich over verteld werd, een prachtige stam die onder de aardkorst leeft? Zelfs de Hopi Indianen zijn overtuigd van een ras dat onder de aardkorst leeft. Wezens die de verschillende vernietigingen van het leven op aarde hebben overleefd door zich te verschansen in grotten onder de aardkorst. En hoe verklaren we een UFO die zichtbaar in een gebergte zakt in Engeland nabij Stonehenge (Salisbury Hills) en die bij nader onderzoek nergens blijkt te zijn gebleven?

Veel is er niet over bekend. Veel spreekt tot de verbeelding maar even zo veel zet aan het denken. Misschien weten we wel veel minder over Moeder aarde als dat we denken. Zolang er nog ‘nieuwe diersoorten’ ontdekt worden, mag gesteld worden dat veel altijd een mysterie zal blijven.Bron: wereldgeheimen

Voeg toe aan: