Zoeken
 


Privacy matters?

Laatste wijziging: zondag 30 november 2008 om 23:44, 2246 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 november 2008

Privacy gaat ons aan het hart. Het stelt ons in de gelegenheid om onszelf te zijn zonder de hele tijd in de gaten te worden gehouden. Daarnaast is het een essentieel mensenrecht wat ons stukje bij beetje wordt ontnomen.

In de loop der jaren hebben we zelfstandig of op verzoek steeds meer van onze privacy prijsgegeven. Om aanspraak te kunnen maken op betere service of mooie aanbiedingen, of ter bescherming tegen kwaadwillende. Soms wordt onze privacy aangetast zonder dat we het door hebben. Aan deze ontwikkeling zitten grote consequenties die moeilijk te keren zijn. Eenmaal opgegeven gebieden van eigen beschikkingsrecht zijn op een later tijdstip moeilijk of onmogelijk weer terug te winnen.

Ieder mens heeft zijn eigen recht om zijn privacy te beperken of te verruimen voor zover deze daartoe in staat is. Iedereen staat het vrij om de meest persoonlijke informatie op vriendensite of blog te zetten. Zij hebben de keuze in bedrijf die in meer of mindere mate bescherming biedt over hun persoonlijke informatie. Maar in de overheid is geen keuze. En geschiedenis heeft uitgewezen hoe snel een overheid van koers kan veranderen.

Met deze film willen we het bewustzijn vergroten over alle aspecten van privacybeperkende maatregelen, van datamining tot beveiligingscamera’s, van loyalty cards tot identiteitsdiefstal. Maar vooral willen we iedereen uitdagen de dialoog aan te gaan om op zoek te gaan naar de balans tussen privacy en veiligheid.

Op deze website vragen we experts en betrokkenen uit het hele veld om hun mening te geven, waar jij als bezoeker op kan reageren. We hopen je op die manier een verhelderende bron te bieden die zal bijdrage om je eigen gedachte op te maken over hoeveel privacy jou aan je hart gaat.

 Bron: Privacymatters.nl

Voeg toe aan: