Zoeken
 


De Akasha-kroniek

Laatste wijziging: maandag 6 april 2009 om 20:15, 1966 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 6 april 2009


Een plaats tussen tijd en ruimte, die vele namen heeft. In de Bijbel wordt het “de eeuwigheid”genoemd, anderen noemen het “het collectieve onderbewustzijn”, “De Wereldziel” , “Psi bank “ of… Het Akasha Archief of De Akasha Kronieken. Het begrip Akasha-archief komt uit het Oosterse en refereert aan een collectief geheugen, een opslagplaats, waar alle gedachten, emoties en gebeurtenissen van alle tijden op aarde tot op heden, worden opgeslagen. En die voor een ieder toegankelijk zijn.

Het astrale wordt vaak voorgesteld als een web, een trillend web van energie, waarbinnen alles en iedereen met elkaar in contact staat. Binnen dit web worden alle ervaringen, belevenissen, gedachten, daden van alles en iedereen opgeslagen en zijn ze tevens toegankelijk voor iedereen. Niets gaat er binnen dit web verloren. Mensen, die ook deel uitmaken van dit grote geheel, hebben dus ook toegang tot dit collectieve kenniscentrum, want zij staan middenin alle energieën die door het web stromen. Het is wel zo, dat deze energie niet wordt opgemerkt door ons “ik”-je. Deze energieën spreken meer tot ons onderbewuste. En dat is maar goed ook, want we zouden anders de hele dag alleen maar ontzettend afgeleid worden door de vele prikkels, energie- en informatiestromen die wij via deze “great link”doorkrijgen.

Het archief is een energie. Eigenlijk een combinatie van een aantal etherische energiën, die tesamen de wereldziel, door de Lemuriërs Sheila genaamd, vormen. De ene energiestroom is de goddelijke energie die in mensen zelf zit (zoals ook het gnostisch gedachtengoed spreekt over de goddelijke vonk in de mens zelf). De tweede is de levende essentie van de planeet, ook wel Gaia genoemd. Verder wordt het archief nog opgedeeld in het kleine of lagere Akasha en een Groot of hoger Akasha. Het lagere is dat wat bestaat uit elke gedachte, elke emotie en elke uiting van bewustzijn die op Aarde tot uitdrukking wordt gebracht opgeslagen en gecompileerd overeenkomstig het niveau van intensiteit waarmee de ziel deze of emotie naar buiten heeft gebracht. Met andere woorden: het wordt constant gevoed wordt door de geestkracht en de emoties van de mensheid. Onder het kleine Akasha vallen dingen als godsdienst, politieke agenda’s etc. Dit archief bevat dus niet alleen onmiskenbare waarheden, maar ook illusies die in een dergelijk massabewustzijn voorkomen. In het grote Akasha zijn alle zuivere waarheden opgeslagen. Alleen de meest zuivere kennis is hier te vinden.

Hoe kom je in bewuster contact met het Akasha-archief? Wat ik heb gelezen is dat het gebruik van het Reiki 2 symbool Hon-Sha-Ze-Sho-Nen, ook wel bekend als “de brug” je in contact stelt met het Akasha-archief.. Verder kun je, als je leert je lichtlichaam verder te ontwikkelen , op die manier naar het archief gaan. Je lichtlichaam is een hoger lichaam naast de 4 die je hier op de aarde hebt ( fysiek, mentaal, etherisch en astraal). Je lichtlichaam kan niet alleen naar het Akasha archief, maar ook moeiteloos naar andere plaatsen reizen. Ook schijn je door veelvuldige en diepe meditatie naar het archief af te kunnen reizen.

Het Akasha-arcief heeft overigens nog zijn eigen bewaarder: de egyptische god Thoth. Hij is tevens bekend als Meester van de tijd, schrijver van de goden en beschermheer van de healers.Bron: wereldgeheimen

Voeg toe aan: