Zoeken
 


CNN: 'Amerika krijgt snel te maken met hyperinflatie en chaos'

Laatste wijziging: zondag 30 november 2008 om 22:39, 2729 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 november 2008
CNN's zowel beroemde als beruchte Glenn Beck is de enige bron in de Amerikaanse media die de realiteit van de huidige crisis onder het voetlicht durft te brengen. Te gast in zijn show van 13 oktober (zie filmpje van 9 min.) was de bekende Peter Schiff, president van aandelenmakelaar Euro Pacific Capital en gerespecteerd auteur van het boek 'Crash Proof'. Volgens hem krijgt de VS zeer binnenkort te maken met hyperinflatie, waardoor de economie totaal de vernieling in zal draaien.

Volgens Schiff en Beck is Amerika hard bezig om de Weimar-Republiek uit de jaren '20 van de vorige eeuw te immiteren. Toen werd er net als nu in de VS almaar geld bij gecreëerd totdat er hyperinflatie onstond, met als gevolg rellen, armoede, honger, etcetera. Volgens Schiff klopt er niets van de huidige officiële inflatiecijfers, die gemanipuleerd worden. De werkelijke inflatie is volgens hem zeker 10% en zal snel gaan stijgen naar minstens 20 of 30%. 'We krijgen echt toestanden zoals in Zimbabwe.'

SCHIFF: Wat er natuurlijk gaat gebeuren is dat de inflatie uit de hand gaat lopen en de prijzen als een raket omhoog zullen gaan. Maar opnieuw concentreert de regering zich op de symptomen in plaats van op de ziekte zélf. Dus zullen ze prijscontrole gaan uitoefenen op energie, voedsel, en een groot aantal andere vitale zaken. Dat betekent tekorten, lange wachtrijen, het ontstaan van een zwarte markt, en sociale onrust. Dit komt er allemaal aan als we het niet stoppen.

BECK: Peter, laten we het hebben over 'martial law'. Waarom zou dat zelfs maar overwogen worden?
 
SCHIFF: Ik denk niet dat het slechts een dreigement was als het reddingsplan écht verworpen zou zijn. Maar ik denk dat het binnen nu en een paar jaar een reëele mogelijkheid is. We hadden het net al over prijscontrole en het effect wat dat zal gaan hebben, zoals voedseltekorten en stroomonderbrekingen. Als mensen dan boos worden, honger hebben en het koud krijgen, dan kun je sociale onrust krijgen, zoals relletjes en plunderingen. En dat zou een reden kunnen zijn om de staat van beleg af te kondigen.
 
BECK: Ik denk zelf niet dat we daar nog een paar jaar vanaf zijn, Peter. Kijk eens wat er allemaal gebeurt. Er zijn mensen die zich zo in het nauw gedreven voelen, aan beide kanten, dat deze vreselijke mogelijkheid (martial law) elk moment kan losbarsten.
 
SCHIFF: Ja. En we geven de regering zo veel macht. En wij geven dan nog veel meer burgerrechten op. Onder de staat van beleg is de grondwet opgeschort, is er een avondklok, en kunnen ze je zomaar oppakken en in de gevangenis gooien en je daar zonder proces voor onbepaalde tijd vasthouden, zonder dat je er ook maar iets tegen kunt doen.

BECK: Peter, de VS is krankzinnig geworden. Mijn gevoel zegt me dat dit land over pakweg twee jaar -laten we gewoon even die periode nemen- totaal niet meer lijkt op wat het vandaag is. Onze wereld is veranderd. Dat wordt alleen nog niet begrepen.
 
Schiff en Beck zijn het er over eens dat de huidige financiële implosie deel uitmaakt van een vooropgezet plan. Ze waarschuwen dat het ministerie van Financiën inmiddels dictatoriale bevoegdheden heeft gekregen en vragen zich serieus af of dit alles zal leiden tot een één enkele wereldmunt en één enkele (financiële) wereldregering.

In het onderstaande filmpje komt opnieuw de inmiddels beruchte passage van het Democratische Congreslid Brad Sherman voorbij. Op 2 oktober gaf Sherman in zijn speech aan dat verschillende Congresleden waren bedreigd met het invoeren van martial law als ze tegen het reddingsplan zouden stemmen. Het lukte Beck niet om Sherman in zijn show te krijgen, waarop deze concludeerde dat Sherman mogelijk geintimideerd en bang gemaakt is.


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: