Zoeken
 


Nieuwe piramide ontdekt in Egypte

Laatste wijziging: maandag 1 december 2008 om 22:39, 79046 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 december 2008

Archeologen hebben een 4300 jaar oude piramide ontdekt net buiten Caïro. Dat heeft de Egyptische minister van Cultuur dinsdag bekendgemaakt.

De piramide werd onder het woestijnzand aangetroffen in een gebied waar al eerder archeologische vondsten werden gedaan. Het bouwwerk is 5 meter hoog en mist de top. Oorspronkelijk had de piramide een hoogte van ongeveer 15 meter.

Onderzoekers denken dat het bouwsel gemaakt is voor de resten van koningin Sesheshet, de moeder van koning Teti. Teti regeerde van 2323 tot 2291 voor Christus en was de oprichter van de zesde dynastie van Egypte.

Grafkamer

Het is de 118e piramide die in Egypte is gevonden. De onderzoekers gaan binnen twee weken de grafkamer van het bouwwerk betreden, maar vermoeden dat dieven de inhoud ervan al hebben geplunderd

In Egypte is een ruim 4 millennia oude piramide ontdekt. Het bouwwerk is waarschijnlijk neergezet tijdens de regeerperiode van koning Menkauhor, een farao die zo rond 2300 voor Christus leefde.

Herontdekking

In wezen gaat het om een herontdekking. De piramide is in de 19e eeuw al eens beschreven door een Duitse archeoloog, maar de ruïne verdween daarna onder het woestijnzand. Tijdens de 'nieuwe' ontdekking is geen graftombe met schatten daarin aangetroffen, maar wel het deksel van een sarcofaag.

Het hoofd van het Egyptische archeologische dienst, Zahi Hawass, denkt binnenkort meer bij-piramides te zullen vinden in de buurt van de plek waar de piramide is opgegraven.

Lees ook: 'Verloren' piramide teruggevonden in EgypteVoeg toe aan: