Zoeken
 


Franse professor ontslagen door vragen 9/11

Laatste wijziging: maandag 2 maart 2009 om 16:01, 4808 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 maart 2009

Een academicus in Frankrijk is door het Ministerie van Defensie ontslagen na het in twijfel trekken van de officiële versie van de 9/11 aanslagen.

Hij is naar verluidt nu van plan om de overheid te vervolgen. Aymeric Chauprade verloor zijn baan na introductie van zijn nieuwe boek over politieke crisissen in de wereld, en specifieker dat de 9/11 aanvallen in New York en de Stad Washington DC een georkestreerde “Amerikaans-Israëlische samenzwering“ was.
 
De minister van Defensie had sterke bezwaren tegen het materiaal, dus moest Aymeric gaan.
Jean Dominique Merchet, een Franse journalist was de eerste die over het ontslag rapporteerde.
 
“Het Ministerie van Defensie heeft te brutaal gereageerd. Zij hebben Chauprade in een slachtoffer getransformeerd, en niet in een intellectuele tegenstander - zelfs als wat hij verdedigt niet goed is,“ zei Merchet.
 
Chauprade verklaarde zijn ontslag door het Ministerie van Defensie als het resultaat van zijn verklaringen over een onderwerp dat als off limit wordt beschouwd.
 
“Ik behandelde een taboe - de theorie van een samenzwering plot. Blijkbaar is er slechts één mogelijkheid in een toevallige wereld. En alle oorlogen zijn hieruit ontstaan - Afghanistan etc.”
 
De inleiding van het boek benadrukt een theorie dat de twin Towers – opgeblazen werden als deel van een Amerikaans-Israëlisch pact.
 
“Hij deed wetenschappelijk werk - zie het staat hier geschreven - De theorieën die inbegrepen zijn betwisten de officiële theorie van de Moslim verantwoordelijkheid bij de aanslagen. Dit is een opinie!“ zegt Chauprade de advocaat van Antoine Beauquier.
 
Minister van Defensie, Herve Morin was naar verluidt zeer aangedaan door de suggesties en eiste dat de academicus onmiddellijk werd ontslagen bij de Franse Militaire Universiteit in Parijs, waar Chauprade geopolitiek onderwees.
 
Het Ministerie heeft geweigerd om commentaar op de zaak te geven.

 


Bron: endtimes

Voeg toe aan: