Zoeken
 


Komst antichrist kon wel eens voor de deur staan

Laatste wijziging: donderdag 26 februari 2009 om 15:57, 4182 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 februari 2009

Dirk van Genderen, voormalig eindredacteur en columnist van EO’s Visie, denkt dat de komst van de antichrist wellicht voor de deur staat. “Ik verwacht dat dit zal gebeuren op het moment van ernstige crisis. We zouden wel eens dicht bij dit moment kunnen zijn.

Van Genderen (foto) schrijft dat in zijn wekelijkse column die hij op een eigen website publiceert. Daarin gaat hij ditmaal in op de financiële crisis. “De crisisdreiging neemt buitengewoon ernstige vormen aan”, aldus Van Genderen. “Tal van landen in Oost-Europa staan aan de financiële rand van de afgrond. Dat geldt ook voor diverse Zuid-Amerikaanse landen en voor verschillende Amerikaanse staten. En ook in Europa neemt de crisis ontzagwekkende vormen aan. Engeland staat er bijvoorbeeld al heel slecht voor. De kans is zeker aanwezig dat het totale financiële systeem in elkaar stort.”

De gevolgen ervan zijn “volstrekt onvoorspelbaar en kunnen zeer dramatisch zijn”, denkt hij. “Het aantal werklozen zal zeer sterk stijgen en steeds meer overheden zullen in geldnood komen. De signalen uit tal van bedrijfstakken zijn inktzwart. De transportsector valt stil, de bouw is ingestort en de autosector kraakt en kreunt om er enkele te noemen.”

Hij zegt dat vorig jaar herfst het wereldwijde financiële systeem al een keer enkele uren verwijderd was van een totale wereldwijde ineenstorting. “Door razendsnelle ingrepen kon die ramp nog worden afgewend.” Maar zijn boodschap is duidelijk: Het kan opnieuw – en nog erger – gebeuren.

Van Genderen heeft vervolgens een advies aan zijn lezers: “Mijn advies is: laten we er maar rekening mee houden dat de situatie nog aanzienlijk verslechtert. En waar dat op uitloopt, is totaal onzeker. We hopen en bidden dat het nog mee zal vallen, maar het is niet uitgesloten dat het financiële systeem eraan gaat. Dat zal grote onrust veroorzaken.”

Maar hoe moet de situatie in Bijbels licht gezien worden? Van Genderen: “Al een keer eerder noemde ik in dit verband Openbaring 17 en 18, over de val van Babylon, Ik geloof dat Babylon ook staat voor het Ecomische en Financiële Wereldsysteem. In één uur zal Babylon in elkaar storten. En eind vorig jaar gebeurde dit bijna. Het hele systeem kan in een ogenblik in elkaar storten.
Ik ben ervan overtuigd dat we in de eindtijd leven, de tijd die direct voorafgaat aan de wederkomst van de Here Jezus. Het zal een zware tijd zijn, waarin de antichrist op het toneel zal verschijnen. Ik verwacht dat dit zal gebeuren op het moment van ernstige crisis. We zouden wel eens dicht bij dit moment kunnen zijn.”

Hij roept zijn lezers op niet in paniek te raken, maar wel om doordrongen te raken van de ernst van de huidige situatie. “Meer dan ooit komt het er nu op aan dat we ons vertrouwen niet stellen op ons banksaldo, onze baan, ons mooie huis of waar dan ook op. Al deze bezittingen zijn zeer betrekkelijk en kunnen opeens wegvallen of verdampen.
Wie op Hem zijn vertrouwen stelt, is als degene die zijn huis bouwt op de rots. Wanneer de storm en de golven komen, blijft dat huis overeind. Maar het huis dat op de zandgrond is gebouwd, zal ten onder gaan wanneer de storm en de golven er overheen slaan (Mattheus 7:24-27, de Bergrede).”

Noot redactie:
Geplaatste artikelen zijn niet per defenitie de mening van StarPeople maar bieden een bredere kijk op de huidige realiteit.Bron: manna-vandaag

Voeg toe aan: