Zoeken
 


Tesla - Het geheim van de Wardenclyffe-toren

Laatste wijziging: zondag 16 november 2008 om 19:58, 3013 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 16 november 2008

Nikola Tesla. Uitvinder van de wisselstroom, meerfasige motoren en generatoren, radio, robots en radiografisch bestuurde objecten waar hij al in 1898 mee experimenteerde. Ook was hij de bedenker van exotische en avant garde instrumentaria zoals de dodelijke straal en een machine om gedachten mee zichtbaar te maken.

Niemand schijnt met zekerheid te weten wat Tesla nou precies wilde bereiken met zijn vreemde toren. Een aantal Tesla-onderzoekers hebben daarover verschillende theorieën aangedragen. In het artikel 'Het geheim van de Wardenclyffe-Toren', geeft Velimir Abramovic toe dat het doel van de toren net zo mysterieus was als die vreemde nacht in 1903: "Over de ware bestemming van de Wardenclyffe-toren is niets met zekerheid te zeggen maar het moge duidelijk zijn dat hij zijn tijd ver vooruit was. Lees hieronder het indrukwekkende artikel uit Bres, no. 123, uit 1987.

 

 

 Bron: Bres no. 123, 1987

Voeg toe aan: