Zoeken
 


Binnen vijf jaar hersenscan bij sollicitatie

Laatste wijziging: zaterdag 21 februari 2009 om 21:04, 3426 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 21 februari 2009

Tussen nu en vijf jaar zullen werkgevers hun werknemers een hersencan afnemen, vooral dan bij sollicitaties. Dat verwacht professor neuro-economie Willem Verbeke van de Erasmus Universiteit.

„Met de scan zie je letterlijk in de hersenen hoe hun systeem werkt, of iemand autistisch is of psychopaat. Iedereen verbergt wel iets, onzekerheden en twijfels. Alles komt naar boven”, zegt Verbeke zaterdag in het Vlaamse banenmagazine Vacature.

Hersentests kunnen aanduiden welk soort banen bij iemand past. „Sommige verkopers zijn beter in het onderhouden van contacten dan het werven van nieuwe klanten. Dergelijk advies kunnen wij geven, steeds gefundeerd op neurologie.”

Verbeke beschouwt de Amerikaanse superoplichter Bernard Madoff als een psychopaat die ontmaskerd had kunnen worden. „Wij geloven dat mensen die voor een hoge functie in aanmerking komen, eerst op mogelijk psychopatisch gedrag getest moeten worden. Dat kan op basis van door ons ontwikkelde technieken.”

Verbeke doet onderzoek op het gebied van neuro-economie - het raakvlak van economie, psychologie en neurologie.Bron: telegraaf

Voeg toe aan: