Zoeken
 


Een opwekking raast door het Midden-Oosten

Laatste wijziging: zaterdag 21 februari 2009 om 19:42, 5142 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 21 februari 2009

copyright 2008© Manna-Vandaag

 Zendingsorganisaties die actief zijn onder moslims in het Midden-Oosten zeggen dat ze verwachten dat dit jaar 10.000 nieuwe kerken in Iran zullen ontstaan. Ondergrondse huiskerken, die in het diepste geheim opereren.

Dat verbazingwekkende nieuws heeft CBN News gemeld. Die zegt dat de zendingsorganisaties daarnaast voor dit jaar ook nog honderden nieuwe kerken denken te kunnen stichten in Syrië, Jordanië, Irak en Egypte.

“Er raast een opwekking door het Midden-Oosten. Onzichtbaar voor de wereld, onopgemerkt door heel veel christenen. Moslims komen momenteel in enorme aantallen tot geloof in Christus.”

Zendingsorganisaties die in het Midden-Oosten actief zijn, houden zich om begrijpelijke redenen op de vlakte. Ze willen weinig kwijt. Maar anoniem bevestigen ze, volgens CBN News, “dat er geweldige dingen aan de gang zijn in het Midden-Oosten.” CBN News spreekt zelfs van “een revolutie in het Midden-Oosten.”

CBN News was op bezoek bij een kerk in Noord-Irak, ook wel aangeduid met Koerdisch-Irak. “We leven hier als in de tijd van het Bijbelboek Handelingen. We hebben het idee dat Handelingen hier, in Koerdistan, wordt herhaald”, zegt een Koerdische pastor tegen CBN News.

Er zijn in dat gebied kerken actief die geheel en al bestaan uit moslims die tot bekering zijn gekomen, zegt pastor Zagros Saeed, zelf ex-moslim. Hij zegt dat hij zich nooit had kunnen voorstellen ooit christen te zullen worden. “Ik was bereid iedereen te doden die een vijand van de islam is. En volgens de leer van de islam zijn christenen de vijand van de islam. Soms dacht ik er zelfs aan om mijn vrouw te doden omdat ze weigerde in ons huis, in onze slaapkamer zelfs, het haar te bedekken.” Maar Saeed vond Jezus en alle haat en woede werd uit zijn hart gebannen. “In Mattheus 5 staat dat je je vijanden lief moet hebben. Toen ik het besluit nam om dat te willen doen, merkte ik dat Jezus me de kracht gaf dat ook echt te kunnen doen.”

CBN News sprak met Tom Doyle, een Amerikaan die nauwe banden heeft met moslims in het gehele Midden-Oosten. “In Syrië en in Jordanië, in Irak en in Afghanistan, in Iran, overal zien we geweldige dingen gebeuren. Moslims staan momenteel ontzettend open voor het Evangelie. Het lijkt alsof ze hunkeren naar Jezus.”

Doyle bevestigt het bericht dat een aantal zendingsorganisaties samen in Iran werkt en verwacht dat daar dit jaar 10.000 nieuwe kerken gaan ontstaan. “Moet je je voorstellen, zo snel gaat het momenteel in het Midden-Oosten. Duizenden, tienduizenden, honderdduizenden stellen zich open voor Jezus. En daar komen elke dag duizenden bij.”

Doyle en anderen zeggen dat aanhoudend gebed het ‘geheime wapen’ is dat het opwekkingsvuur in het Midden-Oosten heeft aangestoken. “Het gebed heeft dit voorbereid, heeft de harten van moslims geraakt, heeft voor vruchtbare bodem gezorgd. Er werd gebeden. Door honderdduizenden, miljoenen mensen, over de hele wereld. En vervolgens begon het hier, in het Midden-Oosten, allemaal vanzelf. Moslims kwamen tot bekering zonder dat er een christen aan te pas kwam. Ze hadden ontmoetingen met Jezus Zelf.”Bron: manna-vandaag

Voeg toe aan: