Zoeken
 


Nieuw ruimtevaartuig ESA

Laatste wijziging: vrijdag 20 februari 2009 om 12:51, 3386 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 20 februari 2009

 

tie Terwijl de VS haar vloot Space Shuttles weer inruilt voor de vertrouwde raket, is men in Groot Brittanië bezig met de volgende generatie ruimtevaartuigen voor Europa. En dat is allesbehalve een saaie raket! De Skylon moet alles worden wat de Space Shuttle had moeten zijn.

 

De Skylon is een meermalen te gebruiken ruimtevaartuig dat kan opstijgen van conventionele startbanen om vervolgens een satelliet in de ruimte te brengen. Het toestel gebruikt hiervoor motoren die een kruising zijn tussen een straalmotor en een raketmotor. Dankzij de straalmotor kan het ruimteschip in de atmosfeer zuurstof uit de lucht gebruiken.

Het bedrijf achter de Skylon, Reaction Engines, heeft van de ESA één miljoen euro gekregen om deze motoren verder te ontwikkelen. Mocht alles goed gaan, dan kan de Skylon de kosten voor een lancering aanzienlijk terugbrengen. Een woordvoerder van het bedrijf denkt dat de Skylon al over tien jaar het luchtruim kan kiezen.

skylonBron: gezemel

Voeg toe aan: