Zoeken
 


Nieuw kinderboek geïnspireerd door Emoto: Jij bent mooi. Ontdek het zelf!

Laatste wijziging: vrijdag 13 februari 2009 om 18:08, 4497 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 13 februari 2009

 

jijbentmooi

Jij bent mooi. Ontdek het zelf! - geschreven door Esther van Benthem van Newtide.tv - is een nogal ongebruikelijk kinderboekje. Hierin maken kinderen op speelse wijze kennis met de kracht en het effect van woorden. Haar inspiratie voor dit boekje kwam van de Japanse onderzoeker Masaru Emoto - bekend van het wereldberoemde boek: De Boodschap van water.

Schelden doet wel pijn! 

In 2006 had zijvoor Newtide.tv  een interview met deze man, die met hulp van waterkristallen wetenschappelijk wist aan te tonen dat water reageert op positieve en negatieve gedachten. Aangezien de mens voor circa 70% uit water bestaat, is dit een revolutionair inzicht. Van Benthem: “Door middel van een eenvoudig experiment, dat de kinderen zelf uitvoeren, wordt visueel gemaakt dat de uitdrukking ’schelden doet geen pijn’ niet opgaat.”

‘Water & normen’

Het experiment  laat kinderen de kracht van woorden zien en ervaren. Daarom is dit boekje bij uitstek geschikt om pestgedrag aan te pakken.  Daarnaast  ontdekken zij de effecten  van liefdevolle aandacht. Vanuit dit inzicht  leren zij verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en kan  een gedragsverandering plaatsvinden in de omgang met anderen gebaseerd op ‘water en normen’.

Over Esther van Benthem

Esther van Benthem (1963) is vroedvrouw en moeder van twee dochters. Het idee van dit boekje werd geboren na het interview dat zij had met Masaru Emoto voor Newtide.tv. Dit is  een onderdeel van Newtide Foundation waarvan Esther initiatiefnemer en drijvende kracht is. Als praktisch ingesteld mens is zij nieuwsgierig naar de toepasbaarheid van kennis uit wetenschap en oude wijsheidtradities. Haar gedrevenheid en passie richten zich op het samenstellen van informatie die vragen opwerpt en daarmee een gedachte bij de ander kan losmaken.

Voor meer (bestel)informatie klik hier.Bron: wanttoknow

Voeg toe aan: