Zoeken
 


Astronaut toont bureaucratie bij NASA in Youtube film

Laatste wijziging: donderdag 12 februari 2009 om 13:56, 1500 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 12 februari 2009

Astronaut Andrew Thomas, een veteraan van maar liefst 4 shuttlemissies, heeft een zelfgemaakte Youtube film online gezet waarin wordt getoond hoe bureaucratie bij NASA innovatie vaak in de kiem smoort. De film toont hoe moeilijk het is bij NASA's Johnson Space Center, hét centrum voor bemande ruimtevaart, managementlagen te doorbreken en iets nieuws tot bloei te brengen.

Het probleem van bureaucratie en "institutionele inertia" wordt geïllustreerd aan de hand van een NASA medewerkster die met een nieuw ontwerp komt voor een onderdeel van een ruimtevaartuig. Getoond wordt hoe de een na de andere manager niet van plan is uit de pas te lopen en er ook op wijst dat dit idee niet tot haar takenpakket behoort. Aan het eind wordt hetzelfde idee bij zoekmachinegigant Google geöppert. De medewerkster ontmoet haar manager, die jojoënd aan komt lopen en in no time is het idee een plan. De film werd geschoten en bewerkt door Andrew Thomas, veteraan van onder andere de STS-114 Return To Flight missie, de eerste missie na het ongeluk met de Columbia.

Tenslotte wordt opgemerkt dat deze scenes geen fictie zijn, maar gebaseerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen. Opmerkelijk is dat NASA de publicatie van deze film goedgekeurd heeft. Sterker nog, Wayne Hale, voormalig Shuttle programma manager, schrijft er over op zijn blog bij NASA. Hij roept managers bij NASA op om de boodschap ter harte te nemen en meer open te staan voor afwijkende meningen.

De film op Youtube is hier te vinden.

Orginele bron: SoftpediaBron: astrostart.nl

Voeg toe aan: