Zoeken
 


Brommend en dreunend geluid in ons luchtruim? update

Laatste wijziging: donderdag 12 februari 2009 om 19:17, 8461 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 12 februari 2009

Vanmorgen kregen wij via de mail een melding over een dreunend en brommend geluid in ons luchtruim. Dit fenomeen schijnt de laatste tijd vaker voor te komen.

Niemand kan tot dusver verklaren waardoor dit geluid wordt veroorzaakt. Wij zijn inmiddels wel benieuwd wat er boven ons hoofd afspeelt en willen bij deze vragen als u ook een dergelijke ervaring heeft dit dan te melden bij de redactie.

Onderstaand de ontvangen mail:

Beste,

Afgelopen nacht om +/- 05.00uur werd ik wakker van een dreunend en zwaar brommend geluid. Het was op zeker geen vliegtuig, helicopter of straaljager, het bleef op 1 volume door dreunen en brommen, het duurde ongeveer een paar minuten. Voor een paar maand geleden werden we vaak wakker van een hoog piepend geluid dat absoluut op 1 toon blijft en erg irriterend klinkt.

Dit alles vindt plaats in Kampen

Ik had jullie al gemaild over de ervaring boven Kampen, ik moet er nog wel bij vermelden dat het geluid spontaan begon en spontaan stopte. Vliegtuigen en dergelijke hoor je zachtjes aan komen vliegen en het geluid sterft langzaam uit, dit was er en zo was het ook weer weg.

Update

Er is inmiddels nog een melding betreffende onverklaarbare geluiden in ons luchtruim binnengekomen.

Wij hebben dit vanmorgen zo rond half twaalf hier in noord limburg ook gehoord . Van uit de stilte klonk er opeens een zwaar dreunend geluid alsof er een vliegtuig? boven in de lucht zijn moter startte?

Het was een dreunend geluid dat over ging in een rollend brom geluid en even later klonk het als een normaal vliegtuig en meteen daarna kwam er een tweede vliegtuig over.

Wij hebben niets kunnen zien vanwegen de bewolking.

Wij zeiden al tegen elkaar dit is geen normaal vliegtuig en ik zei ik heb gehoord van geluid stille vliegtuigen zou die hier boven ons hoofd overgeschakeld hebben op normale brandstof en geluid ?

Venray noord limburg

Tweede mail, om duidelijkheid te krijgen omtrent het visueel wel of niet waarnemen van vliegtuigen.

Nee wij hebben geen vliegtuigen gezien omdat het zeer bewolkt was , maar na die rare geluiden kwam het geluid van een vliegtuig over ons heen en toen na een minuut of zo het tweede vliegtuig .
Waarvan het tweede vliegtuig meer klonk als een eventueel lijnvliegtuig dus dat kan toeval zijn geweest.
Wij zitten hier in venray tussen weese lijnvluchten vanuit duitsland en luchtbasis de peel en volkel dus het verschil van die vliegtuigen dat horen wij wel .
 
Het was zeker geen zwaar leger vrachtvliegtuig , maar ook geen straaljager het zat er tussenin .
 
Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen ben zelf ook benieuwd wat het geweest zou kunnen zijn.

U kunt nog steeds uw ervaringen mailen naar de redactie van Star-people.


Voeg toe aan: