Van hennepzaad kan ook meel worden vermalen, voor bijvoorbeeld brood, pasta en koekjes. Slechts sporadisch is er een allergische reactie aangetoond tegen hennepmeel (zaad), daarom is het een prima alternatief voor tarwe. Ook mensen met een glutenallergie verdragen voedsel op hennepbasis, het zaad is namelijk glutenvrij.
Bovendien is hennepzaad een uitstekende vleesvervanger, en dus erg goed bruikbaar in een vegetarisch dieet. Zoiets als een cannabisburger bijvoorbeeld, is zelfs goed voor het milieu! Deze doet namelijk het omgekeerde van wat vlees doet, de cannabisburger legt CO2 vast terwijl vlees dit uitstoot. Deze wijsheid heb ik verkregen via de website van 'hetkanWel'. >>Klik hier om het artikel te lezen<<
De cannabisburger schijnt erg lekker te zijn. Maar helaas, hij is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in België. Ik kan niet wachten tot deze burger ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik sta dan natuurlijk voorop om deze te testen.
De hennepzaadolie is bruikbaar voor koude gerechten en is niet geschikt voor gebruik op hoog vuur. Enkele voorbeeldjes: Gebruik de olie bij sla / salades, gooi het over pizza en pasta in plaats van olijfolie, gebruik het bij een gepofte aardappel of voeg het toe aan gestoomde groenten.
De olie zit vol omega-3 en omega-6 vetzuren, die essentieel zijn voor de mens. Deze vetzuren zitten natuurlijk ook in visolie en dit lijkt een verantwoorde bron. Maar door de toenemende vervuiling van zeeën is dit tegenwoordig niet altijd meer het geval. Er worden namelijk steeds vaker zorgwekkende niveaus van zware metalen (bijvoorbeeld kwik) in vis gemeten.
Van de week heb ik van mijn moeder een flesje hennepzaadolie gekregen en vanavond heb ik er voor het eerst gebruik van gemaakt. Ik heb een salade gemaakt op de manier waarop ik dit altijd doe, maar dit keer heb ik er ook een scheutje hennepzaadolie aan toegevoegd. En ik kan zonder meer zeggen, het was héérlijk!