HILVERSUM - Een tegen medicijnen resistente bacterie die ook vaak voorkomt in kippenvlees, heeft een eerste leven geëist. Dat meldt de NOS vrijdag. Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan het verhaal niet bevestigen.
De patiënt overleed aan een urineweginfectie. Of de patiënt de bacterie door het eten van kip binnen heeft gekregen, is onduidelijk. Op een congres in Leiden zouden onderzoekers nog eens hebben gewezen op het belang van het op de juiste wijze bereiden van kip. Zo moet kippenvlees altijd goed gebakken of gekookt worden. Ook willen de onderzoekers dat supermarkten geen vlees meer verkopen dat resistente bacteriën bevat.
Veel dieren krijgen preventief antibiotica. De laatste tijd is daar steeds meer kritiek op, omdat mensen daardoor gezondheidsrisico's lopen. Door het antibioticagebruik worden bacteriën ongevoelig voor sommige typen antibiotica. Daardoor kunnen zieke mensen onvoldoende of helemaal niet op antibiotica reageren. (NOVUM
Bron: ad.nl
Voeg toe aan: