Archeologen zijn in het zuiden van Spanje begonnen met de zoektocht naar een 3000 jaar oude beschaving. Deze zou in een moerassig gebied vlakbij de monding van de Guadalquiverrivier begraven liggen. Sommigen denken dat het onderzoek uit zal monden in het lokaliseren van de verloren stad Atlantis.
De Spaanse archeologen vermoeden dat Tartessos, een rijke beschaving die nog voor de Phoeniciërs ontstond, in het tegenwoordige Donana nationaal park haar hoofdstad had. Historici hebben het gebied altijd als mogelijke woonplaats gezien, omdat ze aannemen dat de grond er pas sinds de ijstijd onder water staat. Nieuw bewijs toont aan dat het water enige tijd geweken is, waardoor mensen voldoende tijd hadden om er een stad te bouwen. Deze zou later door een tsunami zijn verwoest.
De Hinojosmoerassen liggen vlakbij de monding van de Guadalquiverrivier en de Atlantische Oceaan. De kans dat het gebied een verloren stad herbergt, groeit met de dag; archeologen hebben aan de hand van verschillende vondsten inmiddels vastgesteld dat Tartessos bestond. Op een luchtfoto van het gebied zijn grote cirkelvormen en rechthoeken te zien. Deze kunnen niet door de natuur zijn gevormd. Dit bewijs en de Griekse literatuur waarin de schrijvers over Tartessos spreken, maken de vondst van een verloren stad steeds waarschijnlijker.
Bron / Lees verder op scientias.nl
Voeg toe aan: