Zoeken
 


Onvoldoende bewijs voor HPV Vaccin

Laatste wijziging: dinsdag 17 maart 2009 om 00:53, 5023 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 17 maart 2009

Onderzoekers stellen dat er onvoldoende Bewijsmateriaal is voor de doeltreffendheid van het HPV Vaccin.

Er is niet voldoende bewijsmateriaal om met vol vertrouwen te kunnen verklaren dat de twee populaire vaccins tegen het menselijke papilloma virus (HPV) betrouwbaar zijn in het tegengaan van de ontwikkeling van cervicale kanker, volgens twee artikels in de New England Journal of Medicine.

“Ondanks grote verwachtingen en veelbelovende resultaten uit klinische proeven, hebben wij nog geen voldoende bewijs van een efficiënt vaccin tegen cervicale kanker,“ schreef Charlotte J. Haug, redacteur van The Journal of the Norwegian Medical Association, in het eerste artikel.
 
“Met nog zoveel essentiële en nog onbeantwoorde vragen, is er goede reden om voorzichtig te zijn.“
 
Haug merkte op dat Merck Gardasil en Cervarix van GlaxoSmithKlein hoogstens zes en een half jaar klinisch zijn bestudeerd en sinds 2006 op de markt. Dit betekent dat de onderzoekers nog niet weten of de vaccins efficiënt is tegen HPV op langere termijn, of welke kanker gerelateerde bijwerkingen het zal kunnen hebben.
 
Bijvoorbeeld, het beschermen van het lichaam tegen besmetting met bepaalde HPV stammen kunnen onvoorziene immunologische bijwerkingen hebben, die de weerstand van het lichaam tegen andere variëteiten sterk vermindert.
 
Wegens de nieuwigheid van beide vaccins, is het ook niet mogelijk geweest om te zien of zij de cervicale kanker cijfers verlagen. Normaal, vergt het jaren van HPV besmetting voordat kanker zich kan ontwikkelen - meer tijd dan één van beide “medicijn” ooit is bestudeerd.
 
In het tweede artikel, merkte een paar Harvard onderzoekers op dat HPV inenting noodzakelijkerwijs geen rendabele manier is om tegen cervicale kanker te beschermen.
 
De huidige onderzoeksmethodes zoals uitstrijkjes zijn zeer efficiënt gebleken in het verlagen van het sterftecijfer van cervicale kanker, maar dergelijke tests moeten zelfs na het ontvangen van een HPV vaccin doorgaan.
 
Zelfs in het beste geval, beschermen de vaccins niet tegen alle cervicale kanker stammen die kanker kunnen veroorzaken; een vrouw die reeds aan één stam in het vaccin is blootgesteld zal er geen voordeel meer van hebben.
 
“Ik geloof dat het vaccin een grote vooruitgang is,“ zei Philip Davies van de Europese Cervicale Kanker Vereniging, “maar wij moeten het juist uitvoeren om de voordelen te krijgen, en dat is niet gebeurd.”
 
orginele bron: Natural News


Bron: endtimes

Voeg toe aan: