VVD Medemblik wil ingrijpen torenhoge salaris HVC directeur

Laatste wijziging: dinsdag 2 december om 08:44, 3780 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 2 december 2014

Medemblik – Afgelopen donderdagavond tijdens de raadsbrede commissievergadering kwam de VVD met het bericht dat zij met een motie of amandement willen gaan komen waarin wordt opgeroepen om het salaris van de directeur van HVC in Alkmaar, die ver boven de Balkenendenorm ligt, aan te pakken. 

Het plan kreeg brede steun van de overige commissieleden.  Wel werd er even hard gelachen om de reactie van 1 van de andere commissieleden die de VVD erop wees dat nivileren toch echt geen VVD ding is.  De gemeente Medemblik is met vele andere gemeenten aandeelhouder in HVC en al jaren is HVC een beladen onderwerp tijdens de commissie , – en raadsvergaderingen.  De gigantische schuld die het bedrijf heeft, de torenhoge salaris van de directeur, de hoge afvalstoffenheffing die de gemeente Medemblik heft is een doorn in het oog van vele politieke partijen in de gemeenteraad van Medemblik maar ook in die van andere gemeenten die aandelen in HVC hebben.

Afgelopen juni werd in de raad van Schagen nog een motie van de SP weggestemd door de coalitiepartijen van VVD,CDA en PvdA om het salaris van de directeur aan banden te leggen. Ook de SPp-fractie in de gemeenteraad van Enkhuizen stelde afgelopen juni nog vragen over het salaris van deze directeur.

In 2012 kwam naar buiten dat ondanks de crisis en de slechte bedrijfsresultaten van HVC het salaris van de directeur van € 270.000 in 2011 naar € 280.000,- in 2012 was gestegen.Het salaris van de algemeen directeur van HVC ligt nog steeds bijna de hoogte van een modaal jaarinkomen (dat is € 33.000) hoger dan de absolute bovengrens volgens de Wet Normering Topinkomens die per 1 januari 2013 van kracht is geworden.

Noot redactie:
Lees ik dat goed? Gemeentes aandeelhouders van afvalverwerkingsbedrijf? Hoge afvalstofheffing vanwege deze constructie en onbehoorlijk bestuur? Mijn Gemeente ook maar eens schrijven of ze aandeelhouders zijn in afvalverwerkingsbedrijven. Vandaar dat alles zo duur is...Bron: medemblikactueel.nl