Met 20 dollar per dag de wereld over reizen

Laatste wijziging: woensdag 19 november om 09:11, 2316 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 19 november 2014

Het klinkt bijna onmogelijk maar het kan: met 20 dollar per dag de hele wereld over reizen. In elk geval is de 35-jarige Deen Torbjorn Pedersen al een aardig eind op weg en hij denkt ook zo het doel te halen. Op zijn lijst staan 203 landen om te bezoeken, hij heeft er nu 65 gehad.

Vrienden maken en met elkaar leven in vrede

Pedersen reist op basis van budget. Of eigenlijk: gebrek aan budget. Daarom vermijdt hij te allen tijde vluchten met luchtvaartmaatschappijen. Zijn motto is zijn grootste kans op vervoer: “een vreemdeling is een vriend die je nog niet eerder hebt ontmoet.” Zijn primaire doel is dan ook om vooral vrienden te worden met de mensen uit de landen die hij bezoekt. Op basis van die vriendschappen regelt hij op die manier zijn vervoer per auto, boot, motor… Maar nooit het vliegtuig.

Ambassadeur van het Rode Kruis

Zijn motto komt voort uit het werk dat hij doet voor het Rode Kruis. Hij werkt vanuit die organisatie voornamelijk als ambassadeur voor de vrede. Met zijn reis wil hij duidelijk maken dat door vrede alles mogelijk is. Daardoor lukt het hem om naast vervoer ook zonder problemen slaapplaatsen te regelen.

Alle landen zijn leuk, sommige landen zijn eng

De reis is vooral leuk. Als hem gevraagd wordt naar zijn favoriete land waar hij geweest is, kan Pedersen die vraag niet beantwoorden. Zo verklaart hij dat de meest onverwacht mooie dingen heeft gezien in diverse soorten landen. Van Brazilië tot Letland, van Groenland tot San Marino. Wel geeft hij toe een land als Somalië erg spannend te hebben gevonden. De burgeroorlogen maken het reizen niet altijd even makkelijk.

Wereldreis is een droom van 20 dollar per dag

Gemiddeld bezoekt Pedersen ongeveer één land per dag. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Landen als Noord-Korea en Syrië zijn niet altijd even meewerkend of veilig. Bovendien blijft het dagelijks budget naast een uitdaging ook een beperking. Het bedrag wordt overigens gesponsord door een engineeringbedrijf. Pedersen hoopt in 4 jaar tijd zijn droom en missie te hebben verwezenlijkt.

 Bron: travelinq.nl