Turkse politie voorzag Demmink van minderjarige jongens om te verkrachten

Laatste wijziging: maandag 29 april om 09:55, 5074 keer bekeken
 
Groningen, maandag 29 april 2013

 


Eén van de grootste vrouwenorganisaties in de VS, Concerned Women for America (CWFA), eist dat het ministerie van Buitenlandse Zaken stappen onderneemt tegen Nederland vanwege de al jarenlang aanhoudende affaire rond Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Ondanks een overweldigende hoeveelheid bewijs dat Demmink zich schuldig gemaakt zou hebben aan pedofiele verkrachtingen, zou de Nederlandse overheid stelselmatig weigeren hem te vervolgen, volgens sommige geruchten omdat ook leden van het koningshuis bij het schandaal betrokken zouden kunnen zijn.


'Schokkende en afschuwelijke zaak'

De CWFA wil dat het ministerie van BuZa Nederland officieel afwaardeert op de lijst van vrije landen vanwege de nog altijd niet opgeloste beschuldigingen dat Demmink zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan ernstig kindermisbruik. Amerikaanse Congresleden eisten vorig jaar al een volledig en 'transparant' onderzoek naar wat de Republikeinse afgevaardigde Christopher Smith een 'schokkende en afschuwelijke' zaak noemde.

Smith had er destijds geen goed woord voor over dat de Nederlandse autoriteiten een serieus onderzoek naar de beschuldigingen blijven blokkeren. 'De onderzoeken die ze wel hebben verricht zijn een farce en hebben Demmink in geen enkel opzicht vrijgepleit, maar hebben juist meer vragen opgeroepen.'

'Turkse agenten ontvoerden jongens voor Demmink'

Collega parlementariër Ted Poe riep in september 2012 de hulp in van Turkije omdat Demmink tenminste twee -maar waarschijnlijk veel meer- Turkse jongens van destijds 14 en 12 jaar oud zou hebben verkracht. 'Naar verluid heeft de heer Joris Demmink in het midden van de jaren '90 een deal met de Turkse regering gesloten om meerdere aanklachten van seksueel misbruik van kinderen die tegen hem waren ingediend in de doofpot te stoppen,' schreef Poe in een brief aan de Turkse premier Erdogan.

'Uit onderzoek zou blijken dat Turkse politieagenten de heer Demmink tijdens diens bezoeken aan Turkije voorzagen van minderjarige jongens. Volgens Turkse en Nederlandse wetsdienaars heeft de heer Demmink zijn macht en positie gebruikt om pogingen hem aan te klagen te blokkeren en zijn beschuldigers met een onderzoek (naar hen) af te schrikken,' vervolgde Poe. (2)

'Nederland dwingen mee te werken'

CWFA medewerker Janice Shaw Crouse pleit er dan ook voor Nederland af te waarderen op de officiële TIP (Trafficking in Persons) lijst van landen die voldoende maatregelen nemen om kindermisbruik, sekstoerisme en aanverwante misdaden tegen te gaan. Dit is volgens haar de enige manier om Nederland te dwingen alsnog een onafhankelijk onderzoek naar Demmink in te stellen.

'Demmink misbruikte positie'

Ook volgens Kwame Fosu, beleidsdirecteur van het Rebecca Project for Human Rights dat vorig jaar in New York een mars tegen Demmink organiseerde, heeft de voormalige secretaris-generaal 'jarenlang de macht van zijn ministerie gebruikt om onderzoek naar zijn walgelijke gedrag te dwarsbomen. Nu steeds meer slachtoffers van Demmink hun mond open doen organiseren wij wereldwijd acties om de Nederlandse regering te dwingen om, zoals wordt vereist in de beschaafde wereld, hier iets aan te doen.'

'Valse verklaringen'

De ambassade van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag noemde de getuigenverklaringen tegen Demmink echter 'onbewezen' en wees op het feit dat onder andere de Gaykrant in 2003 op last van de rechter een rectificatie moest plaatsen van een beschuldigend artikel over Demmink. In 2004 werd een getuige tot twee maanden voorwaardelijk veroordeeld omdat zijn verklaring tegen Demmink vals en misleidend zou zijn geweest.

Ook de bewering van de Turkse drugshandelaar, kidnapper en moordenaar Hüseyin Baybasin dat Turkse officials bewijs hadden van Demminks misbruik van Turkse jongens en dit als chantagemiddel gebruikten om hem door Demmink veroordeeld te krijgen kon niet worden bevestigd en deed het onderzoek naar de beschuldigingen bepaald geen goed.

Advocaat: 'Overweldigend bewijs'

Volgens de Nederlandse advocaat Adele van der Plas, die meerdere mannen die zeggen slachtoffer van Demmink te zijn geweest vertegenwoordigt, heeft de Nederlandse overheid echter besloten om Demmink 'ondanks het overweldigende bewijs' te blijven steunen. Ze wees bijvoorbeeld op vier politierapporten waarin Demmink als verdachte wordt genoemd en zes slachtoffers die hem hebben geïdentificeerd. Daarnaast zou een Turkse politieagent hebben toegegeven dat hij jongens van de straat ontvoerde zodat Demmink ze kon verkrachten. (1)

Videobanden

Uit een hoorzitting van de Helsinki Commissie vorig jaar oktober zouden voldoende aanwijzingen naar voren zijn gekomen om een nader onderzoek naar Demmink in te stellen. Zo zou het bestaan van videobanden zijn bevestigd waarop te zien zou zijn hoe Demmink in Turkije kinderen seksueel misbruikt en op een boot getuige zou zijn geweest van de verkrachting van de 13 jarige Manuel Schadwald, die daarna aan zijn verwondingen overleed.

Micha Kat

De affaire Demmink kreeg internationale bekendheid door het jarenlange werk van onderzoeksjournalist Micha Kat, die weigerde zich te laten afschrikken door de voortdurende pesterijen, intimidaties en zelfs arrestaties door de Nederlandse overheid.

Kat publiceert zijn onderzoeken en bevinden doorgaans op klokkenluideronline. In dit artikel van 26 april schrijft Kat over de laatste ontwikkelingen rond de affaire Demmink. Jammer is alleen dat zijn reagerende publiek voor een deel uit antisemieten en Holocaustontkenners lijkt te bestaan. Onvoorstelbaar dat sommige mensen bij werkelijk ieder onderwerp de Joden weer de schuld geven.

Politiek beschermt Demmink

De Nederlandse politiek zou er volgens critici alles aan doen om Demmink te blijven beschermen omdat hij in de loop der jaren diverse ministers van verschillende politieke partijen zou hebben gechanteerd dat hij bepaalde gevoelige informatie over hen en/of hun familie naar buiten zou brengen als hij zou worden vervolgd. Eén van de geruchten is dat Demmink beslist niet de enige in de hoogste politieke, ambtelijke en zelfs koninklijke kringen was met een voorkeur voor minderjarige jongens.

 

Xander

(1) World Net Daily
(2) World Net Daily



Bron: xandernieuws