Earth Day is achterhaald

Laatste wijziging: woensdag 24 april om 09:25, 3175 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 24 april 2013

Earth Day is de dag waarop we tonen hoeveel we van de aarde houden. Maar is het niet achterhaald om affectie te tonen voor een planeet en wordt het niet eens tijd dat we onszelf redden?

Op Earth Day staan we wereldwijd stil bij de verwoestende uitwerking van de mensheid op de aarde en de gevolgen zoals klimaatverandering en het uitsterven van dieren- en plantensoorten. "Maar de aarde zal ons destructieve gedrag wel overleven, het gaat eigenlijk over het redden van de mensheid" zegt Joe Romm op de site climateprogress. "Het is tijd om een nieuwe naam te verzinnen voor deze dag."

De Amerikaanse minister voor Energie en Nobelprijs winnaar Steven Chu in zei in 2009 in een interview met The New York Times dat eigenlijk elke dag Earth Day moet zijn. Maar volgens Romm gaat het niet om de planeet, niemand lijkt zich er druk over te maken. De talloze waarschuwingen van wetenschappers dat we met onze CO2-uitstoot de aarde vergiftigen tot een onleefbare planeet worden genegeerd. "Er is meer commotie als Pluto wordt geschrapt in de lijst van officiële planeten in ons zonnestelsel. Maar dat is niet erg; de planeet maakt zich ook niet druk over de mensheid".

Lees verder