Bomen knuffelen verbetert je gezondheid

Laatste wijziging: dinsdag 17 april om 08:38, 3155 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 17 april 2012

Boom knuffelen, dat vaak verguisde hippie idee, is goed voor je, dat heeft de wetenschap ontdekt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt je door het aanraken van een boom veel gezonder. In feite hoef je niet eens een boom aan te raken om beter te worden, als je al in de buurt bent van een boom heeft het hetzelfde effect.

In het boek, verblind door de wetenschap van Matthew Silverstone, wordt wetenschappelijk bewezen dat bomen veel gezondheidsproblemen verbeteren, zoals: psychische aandoeningen, ADHD, concentratie niveaus, reactie tijden, depressie en de mogelijkheid om hoofdpijn te verlichten.

Talloze studies hebben aangetoond dat kinderen belangrijke psychologische en fysiologische effecten laten zien, in termen van hun gezondheid en welzijn wanneer zij omgaan met planten. Ze tonen aan dat kinderen zowel cognitief als emotioneel beter functioneren in een groene omgeving en dat ze creatiever spelen in groene gebieden.

Een grote volksgezondheid rapport dat de relatie tussen groene ruimten en geestelijke gezondheid onderzocht concludeerde dat "toegang tot de natuur, aanzienlijk kan bijdragen aan onze mentale kapitaal en welzijn."

Dus waarom heeft de natuur zo'n grote invloed op ons? Tot nu toe werd gedacht dat groene open ruimtes die effect veroorzaakten. Echter, laat Matthew Silverstone zien dat het niets met dit te doen heeft, door wetenschappelijk te bewijzen dat de vibrationele eigenschappen van bomen en planten juist ons voordelen geven in onze gezondheid en niet de open groene ruimten.

Dit vibrationele idee wordt ondersteund in het boek door honderden wetenschappelijke studies, om een overweldigend bewijs te geven dat boom knuffelen achteraf toch niet zo'n gek idee is. Niet alleen is het goed voor onze gezondheid, maar het kan de overheid ook een hoop geld schelen door een alternatieve vorm van behandeling aan te bieden die vrij is.

Een rapport concludeerde het volgende: "Veilige, groene ruimten zouden even effectief zijn als geneesmiddelen op recept bij de behandeling van sommige vormen van psychische aandoeningen.

Zou het niet leuk zijn om vanaf nu te horen, dat artsen bij de behandeling van sommige vormen van ziekten een wandeling in het park voorschrijven in plaats van het nemen van een pakket vol met pillen.

 Vertaling: Suzanne EarthWatcher
Bron: NaturalNewsBron: earthwatcher.nl