Man verklaart zich onafhankelijk

Laatste wijziging: donderdag 15 maart om 15:13, 4826 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 15 maart 2012

Een 31-jarige man uit Veenendaal heeft zichzelf gistermiddag om half drie ten overstaan van een paar vrienden onafhankelijk verklaard.

De man, Andries Koolhof, kapper, was al langer ontevreden over zijn status binnen Nederland. Maar pas nadat hij alle andere opties had onderzocht, besloot hij zich af te splitsen. “Ik heb er lang over nagedacht. Je besluit natuurlijk niet van de ene op de andere dag om een land te worden. Maar toen ik me realiseerde dat Duitsland een soevereine natie is, dacht ik ‘dat kan ik ook’.”

Aan zijn onafhankelijkheidsverklaring ging een lange voorbereidingstijd vooraf. “Ik moest een eigen vlag ontwerpen, goed nadenken over een eigen munteenheid, een grondwet opstellen. En dat alles in het diepste geheim. Voordat je het weet staat de AIVD op de stoep en word je opgepakt wegens staatsondermijnende activiteiten.”

Lees verder

Noot redactie: Of Andries zich wel serieus met het onderwerp bezighoudt of niet, is nog niet helemaal duidelijk ... maar dat dit een blik in de toekomst is en de Nederlandse Staat vergelijkbare acties verwachten kan moge duidelijk zijn.

ThePilgrimBron: De Speld