Oorlogstrommels klinken - Wordt Iran geprovoceerd het eerste schot te lossen?

Laatste wijziging: zaterdag 28 januari om 23:33, 2774 keer bekeken
 
Groningen, zaterdag 28 januari 2012

Global Research, 14 januari 2012,
Introductie

Terwijl de mogelijkheid van een op handen zijnde oorlog tussen Amerika en Iran in nieuwsberichten openlijk wordt genoemd, worden de regionale en globale implicaties die deze oorlog zal hebben nauwelijks geanalyseerd. Heel weinig mensen zijn zich bewust van het enorme aantal sterfgevallen en de verwoesting wanneer Iran wordt aangevallen.

Over dat soort zaken wordt op de televisie niet gesproken. Het Amerikaans Strategisch Commandocentrum (STRATCOM) zal de "Global Strike" coördineren. In de ogen van de Westerse media is een wereldwijde oorlog door de overheersende macht “Big Dog” Amerika en de NAVO schijnbaar onbeduidend, want de bredere consequenties worden nergens besproken.

Deze oorlog heeft een zogenaamd “humanitair mandaat”. Iran en diens bondgenoten China en Rusland kunnen een “bedreiging” gaan vormen voor de veiligheid en democratie in de rest van de wereld.

Amerika gebruikt de meest hoogwaardige en hypermoderne wapens, maar een oorlog wordt niet gepresenteerd als een gebeurtenis die veel slachtoffers maakt. Oorlog wordt gebracht als instrument voor “vrede en democratie”…. met daarnaast enige collaterale schade.

Dat oorlogvoeren mag, zelfs een waardige reden heeft, wordt op deze manier verankerd in het bewustzijn van miljoenen mensen. Het “goed versus kwaad" principe weegt zwaarder dan begrip hebben van oorzaak en gevolg. Door deze manier van denken draait alles zich om. Oorlog wordt vrede. Leugen wordt waarheid.

Het humanitaire mandaat van het Pentagon en de NAVO kan niet worden betwist. Wanneer Obama woorden gebruikt als, “When going after the bad guys, no options can be taken off the table” (wanneer we de slechteriken willen pakken, moeten we tot alles bereid zijn) lijkt dit veel op de doctrine van de Spaanse Inquisitie. Men mag blijkbaar niet meer zelf denken.

Iran kent ongeveer 80 miljoen inwoners. Het is een grote economische en militaire macht. Iran heeft 10% van alle olie- en gasreserves op de wereld. Dit is meer dan vijf maal zoveel als Amerika.

De ware reden achter de militaire agenda van de VS lijkt dus olie te zijn. De olie- en gasindustrie van Iran zal de trofee zijn waarover niet wordt gesproken. Deze oorlog ligt al negen jaar op de tekentafel van het Pentagon.

Terwijl Amerika op het oorlogspad is, heeft Iran de afgelopen tien jaar gewerkt aan de eigen militaire capaciteit om in het geval van een aanval uit het buitenland te kunnen reageren. Wanneer de oorlog uitbreekt heeft dit consequenties voor de hele regio, van de Middellandse Zee tot aan China. Wellicht het begin van Wereldoorlog III.

De Russische regering heeft in een recente verklaring de VS en de NAVO gewaarschuwd. Wanneer Iran te maken krijgt met militaire of politieke ontberingen wordt dat opgevat als een rechtstreekse bedreiging voor de staatsveiligheid van Rusland. Rusland is de militaire bondgenoot van Iran en zal militair handelen indien Iran wordt aangevallen.

Lees verder : wijwordenwakker.org