Griepprik of groene thee?

Laatste wijziging: donderdag 24 november om 08:25, 4854 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 24 november 2011

Groene thee supplementen beter dan griepprik

(Naturalnews) Het griepseizoen is in volle gang en vanuit elke hoek worden seizoensgebonden vaccinaties aangeboden. Niettemin toont een recente klinische studie aan dat groene theesupplementen het risico op de griep met 75% verlagen. Dit is een hoger percentage dan de 60% risicoreductie die de Lancet onlangs meldde over vaccinaties. Gezien het feit dat groene thee ook een groot aantal andere voordelen voor de gezondheid biedt waarbij tevens de risico's van een vaccinatie wordt vermeden, lijkt groene thee een veel beter alternatief dan een vaccinatie.

Groene Thee, een natuurlijke immuun versterker en een antivirusmiddel.

Al jaren is bekend dat polyphenol, een bestanddeel van groene thee, actief de ontwikkeling van bacteriën, schimmels en virussen onderdrukt. Als we ons richten op virussen dan onderdrukt groene thee het adenovirus, Epstein-Barr, herpes simplex, HIV-1 en influenza virussen. De stof EGCG, een van de belangrijkste polyphenolen in groene thee, is voornamelijk verantwoordelijk voor deze onderdrukking. ECGC bindt zich aan het influenza virus (via hemagglutinine) zodat de doelreceptor cellen worden geblokkeerd en er geen infectie kan optreden. EGCG verandert ook het celmembraan van het virus, zodat er ook geen andere cellen geïnfecteerd worden. Een ander belangrijk onderdeel van de groene thee is het aminozuur L-theanine, waarvan is aangetoond dat deze de groei van de menselijke gamma-delta-T-lymfocyten activeert. Tevens zorgt deze stof voor de aanmaak van interferon-gamma, dit is een krachtige antimicrobiële cytokine. Deze lymfocyten worden beschouwd als de eerste verdediging tegen infectie. In tegenstelling tot een vaccinatie biedt groene thee daarom een ​​tweeledige bescherming tegen de griep. Maar om dit definitief te kunnen bewijzen hebben we klinische studies nodig.

Groene thee verlaagt risico griep volgens eerder klinisch bewijs.

In één van de eersten proeven met groene thee tegen de griep moesten de proefpersonen drie keer per dag gorgelen met een zwakke oplossing van groene thee (50 mg catechines per kopje, waarvan 60% EGCG). Het idee was dat gorgelen de griepinfectie in de keel kon stoppen. Die theorie bleek correct te zijn: maar 1,3% van gorgelaars bleef griep houden tegen 10% van de controlegroep.

In een meer geavanceerd onderzoek op 97 gezonde volwassenen werd een melange van theanine en groene thee polyphenolen ingenomen (een waarde van ongeveer 10 kopjes groene thee per dag, exacte hoeveelheden zijn niet bekend gemaakt). Deze studie vond plaats in de 3 maanden van het griepseizoen. Deze studie was gerandomiseerd, dubbelblind en placebo gecontroleerd. De proefpersonen die het supplement innamen ervaarden 32% minder ziekten en 35% minder "symptoom dagen."

Het verbluffend resultaat van 75% minder griep bij het laatste klinische onderzoek.

Kort geleden is er een gecontroleerde studie uitgevoerd op 198 medewerkers binnen de gezondheidszorg. Deze studie was gerandomiseerd, dubbelblind en placebo gecontroleerd (dit is de gouden standaard voor klinische studies). De behandelde groep kreeg dagelijks een dosis van 378 mg groene thee catechinen (met 270 mg EGCG) en 210 mg theanine toegediend in de periode van november 2009 tot en met april 2010. 93% van de behandelde groep nam supplementen in volgens plan. Van degenen die het groene thee supplement nam kreeg 75% minder een klinisch gedefinieerde griepinfectie en dit was statistisch gezien significant (p = 0,022). Maar niet alle geconstateerde infecties vielen onder de influenza-infectie. Om de echte influenza-infectie te bevestigen werden er laboratoriumtests gebruikt. Hieruit bleek dat groene thee het geweldige resultaat leverde van 83% vermindering van het griep risico. Maar als gevolg van het kleine aantal daadwerkelijke influenza gevallen was deze uitslag niet statistisch significant (p = 0,112)

Kort samengevat, de laatste studie toont aan dat het groene thee supplement met gemak de griep vaccinatie verslaat als het gaat om voorkoming van griep. Dit kan een schok zijn voor de meeste mensen met een geïndoctrineerde mind-set voor wat betreft vaccinaties, maar voor diegenen die verder kijken en de principes van natuurlijke gezondheid kennen is het echt geen verrassing.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

http://www.naturalnews.com/033998_i ...
http://www.thelancet.com/journals/l ...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...
http://www.naturalnews.com/030772_g ...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...

Over de auteur:
Ethan Evers is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription ', waarin natuurlijke geneeskunde beter presteert dan de miljarden dollars kostende chemotherapieën. Ethan baseerde de "Eden Prescription" op de nieuwste wetenschap over natuurlijke geneeswijzen voor kanker. Hij schreef dit boek om te laten zien wat natuurlijke geneeskunde ons in de toekomst kan brengen. Ook laat hij in het boek de strategieën zien die belanghebbende- en winstmakende bedrijven gebruiken om de ontwikkeling van alternatieve geneeskunde een halt toe te roepen. Ethan heeft een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen.

Het Eden Prescription is te vinden op amazon: www.amazon.com / Eden-Prescription-ca ...
Voor het laatste nieuws en updates over natuurlijke geneeskunde voor kanker, zie Ethan's Facebook Pagina: http://www.facebook.com/pages/The-Eden-Prescription ...

Voor meer informatie: www.edenprescription.comBron: zoalsjijwilt.nl