Lobby waarschuwt bankiers voor langetermijngevolgen van Occupy Wall Street-beweging

Laatste wijziging: maandag 21 november om 16:35, 3261 keer bekeken
 
Groningen, maandag 21 november 2011

Voor het eerst zijn er duidelijke signalen dat de Occupy Wall Street-beweging de financiële elite daadwerkelijk ráákt. Een Amerikaanse lobbyistenfirma heeft een nota klaarliggen, waarin ze haar klanten waarschuwt voor de mogelijke politieke gevolgen van Occupy Wall Street op langere termijn.

De nota komt van de firma 'Clark, Lytle, Geduldig, Cranford' en bestaat uit vier pagina's. Met Thanksgiving (24 november) zou de memo verzonden worden naar de Wall Street-klanten van het bedrijf. De Huffington Post kon, dankzij MSNBC, de nota inkijken.

Er wordt gewag gemaakt van de vrees dat de beweging "weleens meer dan een ongemak voor de Wall Street-bedrijven op korte termijn" zou kunnen betekenen. De nota heeft het over "potentiële langetermijn-gevolgen op politiek, beleids- en financieel vlak voor de geviseerde bedrijven".

De machtige lobbyistenfirma, die klanten heeft uit het hele politieke spectrum, weigert alle commentaar. Volgens Joshua Stephens, die meedeed met Occupy in New York, is het gevaar niet zozeer dat politici deze instituten al dan niet zullen verdedigen: "Mijn vrees zou eerder zijn dat de politici die te hulp willen snellen meer en meer onbeduidend zullen worden. Dat is de échte dreiging en daar stevenen we op af." (jv)Bron: hln.be