Landelijke protesten tegen genetische manipulatie in India

Laatste wijziging: woensdag 17 augustus om 09:19, 3279 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 17 augustus 2011

(middels google vertaling)

Op verschillende plaatsen in India organisaties hebben boeren en burgers voldaan aan de oproep van de Network Alliance voor duurzame landbouw en Holistic (ASHA) om te protesteren tegen genetisch gemodificeerde gewassen en hun zaad producenten.

De campagneslogan luidt "Monsanto, quit India" ze willen de overname van voedsel controle door Monsanto en andere multinationals zaad tegen te gaan. Een vrijheidsstrijd voor de rechten van boeren om zelf zaden. Op basis van de 1942 onafhankelijkheidsbeweging van Mahatma Gandhi, stichtte de "Quit India" tegen de Britten. "Monsanto Quit India" werd gelanceerd in 1998, toen Monsanto, de grootste Indiase zaadbedrijf Mahyco gekocht en nam een laboratorium in de belangrijkste onderzoeksinstituut van India in Bangalore.

De protesten zijn vooral gericht tegen de talrijke veldproeven zonder adequate bioveiligheid uitgevoerde onderzoek. Boeren vrezen de besmetting van hun velden. Meer dan 35 gg-planten worden in de goedkeuring pijplijn. Greenpeace India ziet de participatie van het maatschappelijk protest een beslissende overwinning voor de beweging.Bron: keine-gentechnik.de