Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk 24

Laatste wijziging: maandag 20 juni om 09:05, 3243 keer bekeken
 
Groningen, maandag 20 juni 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen.

Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

Dat tijd een Illusie is wisten we al wel, maar dat dit nu ook nog wetenschappelijk bewezen gaat worden vind ik een wonder. Op het eiland Sicilië lopen mensen de kans dat ze een kwartier te vroeg op hun werk of op school komen. In Catania en andere Siciliaanse steden is er iets vreemds gaande met de klokken. Ze verspringen plotseling en lopen soms tot 15 tot 20 minuten per dag voor. Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten van Mike Quinsey / SaLuSa & Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Na Duitsland en Zwitserland gaat nu ook Italie stoppen met het bouwen van kerncentrales en het produceren van kernenergie. De regeringen worden gelukkig steeds bewuster dat er alternatieve mogelijkheden zijn om energie te produceren. En dat heeft een domino effect op de buurlanden. Nu (Bilderberg) Nederland nog. :-) De Gesmasolar energiecentrale in Spanje is in staat drie keer langer per jaar groene energie op te wekken dan andere centrales die zonne-energie gebruiken door in het donker ook energie op te wekken. Mooi alternatieve energie voor kernenergie? Er is een mooi artikel neergezet over Ademen. Ademen is de sleutel tot alles en zeker ook in de spirituele wereld. We ademen heel doelbewust bij meditaties en weten dat adem letterlijk God betekend. Er is een versnelde evolutie ontketend en zijn nu potentiele kansen die benut kunnen worden om toegang te krijgen tot de 13 Chakra's, via het hartcentrum. Het is heel belangrijk om bewust te worden van wat deze mogelijkheden zijn en hoe deze te gebruiken.

 

De Mayakalender & de Maansverduistering

De Mayakalender is een nieuwe cyclus gestart in het wavespell,waar de Hond centraal staat. Hond is de kracht van liefde in al haar schakeringen, om liefde te geven én te ontvangen. Hond staat voor het vermogen om een intieme relatie aan te gaan met een ander; het vormen van een vriendschap, een paar of een gezin. Het dieptepunt van de derde nacht van de Universele Cyclus/Mayakalender was afgelopen week op 15 & 16 Juni, 2011. De golfbewegingen van deze cyclus hebben het hoogste punt en het diepste punt waar de energie het sterkst is. Dit heeft effect op het dagelijkse leven. Wat ook een heel sterk effect heeft op ons dagelijkse functioneren zijn de maansverduisteringen. Op 15 Juni, 2011 vond er een totale maansverduistering plaats samen met het dieptepunt van de derde nacht van de Universele Cyclus/Mayakalender. We kunnen ons niet voorstellen wat voor een energie daar bij vrij komt, wat werkt tot in de diepste lagen. Event van de week, dus ik dacht: "Laat ik daar maar eens een artikel over schrijven."

Astronomie & Ruimtevaart

Dankzij de technologische vooruitgang zijn veel futuristisch concepten tegenwoordig haalbaar. Als we enkel kijken naar ideeën die boven de aardse atmosfeer te realiseren zijn, dan liggen er genoeg pareltjes te wachten om uitgevoerd te worden. Daarom worden er enkele futuristische, maar haalbare concepten voor in de ruimte verzamelt. Metingen van de Voyager-ruimtesondes wijzen erop dat de rand van ons zonnestelsel bestaat uit een kolkende zee van magnetische bellen. De bellen hebben afmetingen van ruwweg 150 miljoen kilometer, vergelijkbaar met de afstand zon-aarde. Computeranalyses van de Voyager-metingen laten zien dat de kolossale structuren ontstaan door 'kortsluitingen' in het magnetische veld van de zon. Uit simulaties blijkt dat mogelijk één op de vier aardachtige exoplaneten een maan heeft die op onze maan lijkt. De maan is van groot belang voor onze planeet. "Zonder een grote maan zou onze aarde geheel willekeurig ronddraaien," vertelt astronoom Ben Moore. De zon houdt zich al enige tijd kalm en als we astronomen moeten geloven blijft dat zo. In ieder geval de komenden decennia. En dat is opvallend omdat er vele speculaties de ronde gaan over het uitvallen van het elektriciteitsnet door zonuitbarstingen.

Video melkweg:

Tot Slot

Diepte en hoogtepunten deze week en niet zo zeer zoals je zou verwachten. De energie die vermengt wordt - met die van de Maansverduistering en de energiegolven van de Universele Cyclus van de Mayakalender - is eigenlijk wat deze week centraal stond. En dat was aan het weer te zien buiten, zware windstoten, onweersbuien en dan weer zonneschijn. De golfbewegingen van het weer buiten, vertegenwoordigde eigenlijk de wisselende buien van emoties en het verwerken van relationele aard en de familiesfeer. Zowel wereldwijd als op de persoonlijke vlakken van mensen was deze versnelling van stemming (weers) wisselingen soms moeilijk te handelen, maar nodig om onszelf weer te centreren en balanceren in deze nieuwe energiefrequentie waar we zijn aangekomen. Toch blij dat deze weer voorbij is. Of was gisteren, vandaag en morgen? Laten hopen dat als we op de plaats zijn aangekomen - waar we ons bewust zijn dat tijd niet bestaat- het daar een stuk rustiger aan toe gaat...

 

Tot Volgende week!


Richard Insight©

 Bron: free-spirit-insight.nl