Emile Ratelband roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid

Laatste wijziging: maandag 12 januari om 15:04, 3043 keer bekeken
 
Groningen, maandag 12 januari 2009

 

 

 In juni 2008 kondigde succesgoeroe Emile Ratelband aan te gaan starten met seminars om burgers op te roepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid om zo massaal in verzet te komen tegen de grootste irritaties van Nederland: de alsmaar uitdijende files, de torenhoge benzineaccijnzen, de btw-verhoging, de vliegtaks, verpakkingstaks en al het overige 'overheidsfalen' waardoor de burgers in het nauw komen. Zoals het er nu uitziet zal dit in februari gaan starten.

 Oproep

"Ik zeg: U, hardwerkende Nederlanders, U bent de Staat der Nederlanden, niet dat stelletje in Den Haag. Wij zijn er niet voor hén, zij zijn er voor óns, zij zijn ónze dienaren! Het is tijd voor een massief verzet" , aldus de voorman van het positieve denken. In seminars moedigt Ratelband burgers aan hun ongenoegen massaal te laten blijken.

Bijvoorbeeld door:

 

 • De komende drie maanden géén motorrijtuigenbelasting te betalen "Je staat toch in de file en de miljarden die de overheid met deze autobelasting ophaalt gaat aan heel andere dingen op"
 • Massaal de vluchtstroken gebruiken om meer asfalt te benutten. "In elk geval twee kilometer vóórdat je bij een afslag komt"
 • Spitsstroken gebruiken, ook buiten de spits. "Als ze zijn afgesloten: zelf openbreken"
 • Je niet houden aan de maximumsnelheid als er geen controle is. " Elkaar via de koplampen waarschuwen voor snelheidscontroles"
 • Agenten met laserguns aanspreken op hun Nederlanderschap: "Waar bent U mee bezig? U bent ook burger!"
 • Iedereen moet bezwaar maken tegen elke bekeuring. "Altijd voor laten komen. Dan loopt het systeem vast"
 • Vrijwillig met oneven kentekens op oneven dagen niet de weg opgaan en datzelfde doen met even kentekens op even dagen. "Eigen bijdrage burger voor oplossen fileprobleem omdat de overheid incompetent is"
 • Als je je auto minimaal een week niet gebruikt, afmelden bij de RDW
 • Massaal protest tegen gebruik van de vluchtstrook door AA-kentekens (leden Koninklijk Huis) en ministers onder begeleiding van de politie. "Vluchtstrook blokkeren zodat deze hoogwaardigheidsbekleders kunnen
  voelen hoe het is om stil te staan"
 •  "De overheid is de enige inflatiebezorger. Alles is goedkoper geworden, alleen door overheids-ingrijpen wordt alles duurder. Ik kan een foto ontwikkelen voor negen eurocent, gratis internetten, gratis bellen, gratis de krant lezen, noem maar op. De enige plek waar het goedkoper is geworden, is bij het bedrijfsleven. De overheid was al een gezwel, maar het is nu een kankergezwel geworden."
  Ratelband vervolgt: "Vanuit de burgers moet het verzet komen, als je je vrouw zo behandelt zoals de overheid haar burgers behandelt, dan beland je in de gevangenis. Het is tijd voor een harder optreden tegen de overheid."  Bron: watvindtnederlandervan