Deur dicht voor kloonvlees

Laatste wijziging: woensdag 16 februari om 14:54, 2533 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 16 februari 2011

Gekloond vlees op uw bord? Dat zou zomaar kunnen. Is dat erg? Het is maar hoe je het bekijkt. Gekloonde dieren zijn zieke dieren. Ze lijden vaak aan aandoeningen van hart, nieren en longen. Daarom moet de deur van de Europese Unie (EU), hermetisch op slot voor vlees, melk en eieren van gekloonde dieren en hun nakomelingen. Dat vindt het Europees Parlement dat zich hier met grote meerderheid voor heeft uitgesproken.

Gelukkig maar, dan krijgen we dus in de toekomst geen gekloond vlees op ons bord? Niets is minder waar. De EU-landbouw ministers werken niet mee. Daarom is Compassion in World Farming (CIWF), gestart met een e-mail actie om aan staatssecretaris Bleker te vragen het Europees Parlement te steunen en zich uit te spreken tot een verbod van alle producten van  gekloonde dieren en hun nakomelingen.

Rasverbetering: een woord waar ouderen onder ons van huiveren. De beelden van de Tweede Wereld Oorlog zijn we nog niet vergeten. De CIWF is er van overtuigd dat men het klonen zal gebruiken als middel om de genetische selectie en het fokken voor een snelle groei te versnellen. Met de aldus verkregen dieren kunnen dan hoogproductieve koeien of snel groeiende varkens worden gefokt.

Wat is de volgende stap? Kinderen op maat? Laten we met zijn allen een eind maken aan deze waanzin door de petitie te tekenen. Alvast bedankt.

 Bron: nieuwslog.nl