Archeologen ontdekken 4.000 jaar oude steden

Laatste wijziging: donderdag 13 januari om 16:33, 3416 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 13 januari 2011

In China hebben archeologen de restanten opgegraven van twee steden uit lang vervlogen tijden. Volgens de archeologen zijn beide steden 4.000 jaar oud. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Volgens de archeologen is één van de steden de hoofdstad geweest van de Xia-dynastie, de eerste Chinese dynastie die over de provincies Henan en een deel van Shanxi regeerde tussen 2.100 en 1.600 voor Christus.

De andere stad is volgens de archeologen een militaire sleutelpost geweest tijdens de Shang-dynastie, de dynastie die delen van het huidige China regeerde in de periode van 1.600 tot 1.100 voor Christus. Het is het oudste militaire bolwerk dat ooit in China is gevonden.

De ontdekkingen zijn gedaan in de buurt van Xinzheng, een middelgrote stad in het zuiden van de provincie Henan. De omtrek van de archeologische ontdekkingen bestrijken een gebied van 1,68 miljoen vierkante meter.

In China worden nog regelmatig belangrijke archeologische ontdekkingen gedaan. Onlangs nog werd bij Xi’an een 2.400 jaar oude ketel met soepresten bij gevonden. In 1974 werd bij Xi’an het Terracottaleger in de grond gevonden, één van de belangrijkste archeologische vondsten ooit in China.Bron: aziatischetijger.nl