Record toename van zeeijs

Laatste wijziging: zaterdag 3 januari om 02:29, 4127 keer bekeken
 
Groningen, zaterdag 3 januari 2009

 

Dankzij een record toename van zeeijs is het wereldwijde ijsniveau in enkele maanden tijd op hetzelfde niveau gekomen als in 1979. Zeeijs is één van de belangrijkste indicatoren van temperatuursveranderingen in de wereld. Dit betekent dan ook een nieuwe bevestiging van iets waar inmiddels verreweg de meeste wetenschappers van overtuigd zijn, namelijk dat 'global warming' onzin is.

In het begin van 2008 was het ijsniveau nog zo laag dat de media bol stonden van de berichten dat de hele ijskap van de noordpool dit jaar wel eens zou kunnen gaan smelten. Niets bleek minder waar. Afgelopen zomer was er al veel meer ijs dan verwacht en door de enorme groei in het laatstse kwartaal, de snelste toenname ooit gemeten, is het ijsniveau op het niveau van 29 jaar geleden beland - precies rond de tijd dat 'global warming' zijn intrede deed in de milieubeweging en in de politiek.

Zeeijs drijft op het water en heeft, in tegenstelling tot de ijsplaten op Antarctica en Groenland, geen invloed op het zeewaterniveau. Door de vergankelijke staat van zeeijs is het een uitstekende barometer van veranderingen in het klimaat van de aarde.
 
De voorspellingen van de 'global warming'-verkondigers zijn totaal niet uitgekomen. Het wereldwijde, miljarden verslindende milieubeleid wordt echter nog steeds op deze volkomen onderuit gehaalde theorie gebaseerd, terwijl er vrijwel geen serieuze wetenschapper meer achter staat.

Bron: Dailytech


Bron: xandernieuws