Groningen stopt met Draadloos internet

Laatste wijziging: maandag 22 november om 14:30, 4843 keer bekeken
 
Groningen, maandag 22 november 2010

Groningen stopt met de ontwikkeling van de invoering van een stadsdekkende gratis internetvoorziening, ‘Draadloos Groningen’. Groningen zou een van de eerste steden ter wereld worden waar bezoekers in de hele stad gratis draadloos zouden kunnen internetten, dankzij een stads omspannend WiFi-netwerk. Een woordvoerder maakte dinsdag bekend dat de initiatiefnemers hebben besloten het project te staken.

Het project Draadloos Internet Groningen was bijzonder door de omvang. Nergens in Nederland ligt een netwerk van een dergelijke grootte. Maar het bedrijf dat het wifi-netwerk in de stad aanlegde, boekte onvoldoende voortgang. Het netwerk moest vanaf april de complete stad dekken, maar het lukte alleen wifi-antennes in de binnenstad en op Zernike te plaatsen. In oktober had volgens de planning 15 % van de stad moeten zijn voorzien van draadloos internet, maar dat percentage bleef steken op drie procent.

‘Er is aanzienlijke vertraging met de uitrol van het netwerk. We hebben besloten om er nu maar mee te stoppen. We denken dat het een interessant project kan worden voor marktpartijen om op te pakken’, aldus directeur Robert Janz van Draadloos Groningen. Het gratis internet voor Groningen is nu alleen mogelijk voor studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen in het centrum van de stad en op de Zernike Campus.



Bron: gic.nl