Walvissen Mexico kampen met zonnebrand

Laatste wijziging: donderdag 11 november om 15:39, 1747 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 11 november 2010

LONDEN -  Mensen kunnen zich insmeren tegen de UV-straling, maar bij walvissen is dat wat lastig. De enorme zeezoogdieren in de Golf van Californië bij Mexico hebben steeds meer last van ernstige zonnebrand. Bij huidtesten en op foto's zijn blaren te zien en pigmentsveranderingen. Het slechtst vergaat het de blauwe vinvis, die een blankere huid heeft dan soortgenoten. Walvissen moeten steeds aan de oppervlakte komen om te ademen en hun jongen te voeden.

De zonnebrand is een reden tot zorg, stelde Laura Martinez-Levasseur namens een groep onderzoekers van de Zoological Society in Londen (ZSL) en het Interdisciplinary Marine Science Center in Mexico donderdag tegen tv-zender CNN. Volgens haar is de oorzaak waarschijnlijk de toegenomen UV-straling door verminderde ozon of door minder wolken. De ultraviolette (UV)-straling in de Golf van Californië is over het algemeen erg hoog, gedurende het hele jaar.

Bron : telegraaf.nl

Noot redactie:

Als het zo is dan is het niet goed natuurlijk maar op de 1 of ander manier koop en geloof ik dit niet zo. Komt over als een stukje propaganda die in moet spelen op onze gevoel om straks een kunstmatige "wolkendek" goed te keuren via de milieu lobbyisten.