Wereld vergaat toch niet in 2012

Laatste wijziging: donderdag 21 oktober om 15:05, 4083 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 21 oktober 2010

AMSTERDAM -  Wie enigszins ongeduldig op het einde zat te wachten, omdat de Maya-kalender over twee jaar op 21 december stopt, komt er bekaaid van af. De wereld vergaat toch niet in 2012, zeggen wetenschappers na recent onderzoek.

'De omzetting ban die kalender naar onze jaartelling zou niet juist zijn gebeurd, en er 'zo'n 50 tot 100 jaar' naast zitten', menen de auteurs van het boek 'Calendars and Years II: The Astronomy and Time in the Ancient and Medieval World'

De schrijvers zeggen niet te weten wanneer het einde der tijden dan wel aanbreekt, alleen dat de schatting van 21 december 2010 hoogstwaarschijnlijk niet juist is. Om de Maya-kalender om te zetten naar de Gregoriaanse jaartelling, zou men namelijk verkeerde technieken hebben gebruikt.

De gehypete datum, waarbij we op 21 december 2012 aan een apocalyps ten onder gaan, is gebaseerd op het feit dat de Maya-kalender dan zou eindigen. De hype, die eerst een kleine groep aanhangers in zijn greep hield, werd vorig jaar de wereld in geslingerd toen vorig jaar rampenfilm 2012 de bioscopen haalde.

Destijds werd de profetie overigens ook al onderuit gehaald door onderzoekers. Deze voorspelden toen dat de wereld 'pas' in 2208' zal vergaan.

noot redactie:

Natuurlijk vergaat de wereld niet. Nog lange niet nog lange niet....maar dingen gaan veranderen that's for sure.... eerst even de boel schoonvegen en opruimen straks en dan eindelijk door naar de volgende level :-)



Bron: telegraaf.nl