Fallujah: meer kankergevallen dan Hiroshima..!

Laatste wijziging: woensdag 6 oktober om 20:31, 3466 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 6 oktober 2010

Kun je het je voorstellen…? Balkenende en Bush voor de rechtbank, voor oorlogsmisdaden, voor het gebruik van massavernietigingswapens in Irak en Afghanistan? Hoe ironisch kan het zijn..?

Met weerstand een verhaal zitten te tikken, met afgrijzen en ongeloof.. Nog steeds, terwijl ik het (ook hier) al regelmatig als onderwerp heb geplaatst. Hoe is het mogelijk dat dit nieuws niet groot op de voorpagina van de Telegraaf staat, om maar eens een krant te noemen…!! Maar natuurlijk… stom.. daar staat André Rieu al.. Met alle respect voor deze toffe peer overigens! Maar zeg eens eerlijk, kende jij het verhaal al?

Hoe is het mogelijk? Ik blijf het me maar afvragen… Mensen die ik het vertel, worden stil, staren voor zich uit en ze (we) gaan weer over tot de orde van de dag.. Een vlucht voor een onderwerp dat té heftig is..? Kennelijk..

We spreken hier (weer) over de verschrikkingen van de gevolgen van Verarmd-Uranium-Munitie. Dit uranium is nog net zo radio-actief als niet ‘verarmd’ uranium, maar wordt gewoon gebruikt voor het harden van munitie. Uranium is namelijk kei- en keihard. Maar ook radio-actief, en dus blijft er ná het afvuren van deze uranium-munitie een hoop rotzooi over, de munitie is in stukken, en elk stuk draagt zijn radio-activiteit over op de omgeving.

Drinkwater, woestijnzand, huizen, lucht, metaal, enz. Het is en blijft radio-actief. Zowel de Amerikanen als de Britten hebben Irak tot een hel gemaakt, met het gebruik van deze munitie. Ook de granaten die zijn afgeschoten met artillerievuur, waren (en zijn!) nog steeds voorzien van dit smerige goedje.. Inderdaad: hoe is het mogelijk?

Ook onze militairen blijven niet verschoond van dit gevaar. Kijk eens naar dit artikel over de Nederlandse korporaal Paul van Kester over de schadelijke gevolgen van zijn werk in Kosovo. En Kosovo, waar het aantal kankergevallen sinds 1999 is verVIJF-voudigd.. HIER Wist je dat een Italiaanse rechter al € 500.000,- heeft toegekend als schadevergoeding aan ‘n Italiaanse soldaat, voor de gevolgen van DU op zijn gezondheid. HIER Kun jij je een voorstelling maken van het aantal rechtszaken dat hier nog op gaat volgen..??!!

Het feit dat deze radio-actieve straling gevaarlijk is, wordt nog steeds door Amerikaanse defensiekringen op schandalige manier ontkent. Maar lees het onderstaande verhaal en laat je niets wijs maken. Blijf dus vooral ook weg uit de Afghanistaanse woestijn waar is gevochten en de Iraakse steden en dorpen, die het doelwit zijn geweest van Amerikaanse en Engelse artilleriebeschietingen.. Zoals de stad Fallujah, die in 2004 onder zwaar vuur kwam te liggen. Over de gevolgen van vooral deze heftige aanval in het bijzonder, en het gebruik van DU-munitie in heel de wereld. Maar kunnen de burgers van Irak en Afghanistan wegblijven, wegblijven uit hun eigen huizen en leefomgeving…??

Hieronder het specifieke artikel over het rapport dat is verschenen over de gevolgen van het gebruik van DU-munitie aldaar. Het zij gezegd! Bush, Balkenende en De Hoop Scheffer voor een oorlogscommissie..? Zo vreemd is dat toch niet, als je deze informatie op tafel legt bij een rechter?

 

* * *

x

Meer kankergevallen in Fallujah dan in Hiroshima

© Tom Eley voor World Socialist Web Site “WSWS

(Nederlandse vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be)

x

De Irakese stad Fallujah lijdt nog steeds onder de gevolgen van de Amerikaans aanvallen van eind 2004.  Volgens de opstellers van een nieuw rapport getiteld ‘Kanker, Kindersterfte en Geboortecijfers in Fallujah, Irak 2005–2009′, hebben de mensen in Fallujah te maken met meer kankergevallen, leukemie, kindersterfte en sekseafwijkingen dan werd vastgesteld onder overlevenden in Hiroshima en Nagasaki in de jaren nadat deze Japanse steden werden verschroeid door Amerikaanse nucleaire aanvallen in 1945.

Lees verder op: wanttoknow.nl