EU laat genbeleid mogelijk vrij

Laatste wijziging: dinsdag 28 september om 11:57, 4044 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 28 september 2010

BRUSSEL - De EU-lidstaten mogen in de toekomst mogelijk zelf bepalen of zij de teelt van genetisch aangepaste gewassen toelaten.

Volgens demissionair minister Gerda Verburg van Landbouw is er bij veel EU-landen steun voor dit voorstel van de Europese Commissie, al ''juicht niet iedereen het nog van harte toe''.

Verburg heeft dat maandag gezegd na beraad met haar EU-collega's in Brussel. Nederland is een groot voorstander van het plan en staat zelfs aan de basis ervan.

Volgens Verburg verloopt de besluitvorming over de toelating van gengewassen in de EU nu veel te stroperig. Europa heeft daardoor een concurrentienadeel, omdat elders sneller knopen worden doorgehakt op dit punt.

Het is de bedoeling dat de lidstaten alleen de teelt van gengewassen mogen toelaten waarvan is bewezen dat ze niet schadelijk zijn voor gezondheid en milieu.

Noot redactie:

Uhhh rare laatste allinea of ligt dat aan mij... Het is de bedoeling alleen teelt toe te laten waarvan is bewezen dat ze niet schadelijk zijn voor mens en natuur? Wat nou de bedoeling? Dus de kans bestaat dat we eerst allemaal troep gaan verbouwen, produceren en consumeren en dan zien we later wel joh of er mensen ziek van worden of dood gaan... normaalste zaak van de wereld... Please beam me up scotty

Sudden



Bron: nu.nl